Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pakāpeniski sāk vēsturiskā restorāna "Sēnīte" atjaunošanu.

Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbi

Uzņēmums “Latvian Catering Company” uzsācis vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus un pauž cerību, ka līdz restorāna 60. dzimšanas dienai - ...

Sabiedrība

Leģendārais restorāns "Sēnīte" atdzimst! Jau zināms, kas tur būs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Sēnīte" atdzimst - tāds iespaids rodas, kad pēc daudziem gadu desmitiem pamana aktīvas darbības pazīmes kādreiz populārajā pieturā Vidzemes šosejas krustojumā, kur savulaik kūsāja dzīve restorānā un kulinārijas veikalā pārdeva garšīgākos kliņģerus un pīrādziņus, kā arī cīsiņus, skābētus kāpostus un citus gardumus.

Leģendārais restorāns "Sēnīte" atdzimst! Jau zinām...

Kopš pērnā gada rudens "Sēnītei" ir jauns īpašnieks - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Latvian Catering Company", kas uzsācis ilgus gadus pamesta kompleksa atjaunošanu, raksta "Latvijas Avīze".

"Aizvadītā nepilna gada laikā esam paspējuši noskaidrot, kas nepieciešams, lai Sēnīte atgūtu iepriekšējo izskatu," stāsta uzņēmuma "Latvian Catering Company" īpašnieks Rolands Zujevičs. "Aprīlī rīkojām talku, kurā piedalījās ap 60 cilvēku: tie palīdzēja attīrīt apkārtni no apauguma un telpas - no padomju laiku virtuves iekārtu atliekām un atkritumiem. Talcinieku vidū bija gan apkārtējo māju iedzīvotāji, gan bijušie "Sēnītes" darbinieki, kas te strādājuši gadu desmitiem. Tas liecina, ka cilvēki nav aizmirsuši par Sēnīti un cer uz tās atdzimšanu."

Šobrīd bijušajā kulinārijas un konditorejas izstrādājumu veikala ēkā uzņēmums uzsācis jumta seguma nomaiņu. Līdzšinējās virtuves un restorāna administrācijas telpās uzstādīti jauni logi. Plānots, ka līdz šā gada novembrim pilnībā izremontētās un labiekārtotās virtuves un restorāna administrācijas telpas, kas aizņem aptuveni ceturto daļu no visa kompleksa kopējās platības, jau varēs nodarbināt uzņēmuma darbinieki. Rolands lēš, ka "Sēnītes" atjaunošanai būs nepieciešamas prāvas summas. Izdevumu tāmes vēl nav sastādītas, tāpēc nevar precīzi pateikt, cik tieši. Rolands stāsta, ka no iepriekšējiem Sēnītes saimniekiem mantojumā palikuši vairāki ēkas atjaunošanas projekti, kuros detalizēti aprakstīts, ar ko krāsot un kādus apdares būvmateriālus var izmantot tajās "Sēnītes" ēkās, kas 2016. gadā ierakstītas valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā.

Jautāts, kas šajās telpās būs pēc atjaunošanas, Rolands sacīja, ka telpu izmantošana būtiski nemainīsies. Kupola ēkā būs restorāns, zem tā alus pagrabs. Bet iepriekšējā kulinārijas un konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietā - telpa kafejnīcai, kā arī telpa publiskiem pasākumiem.

Tēmas