<<
112
2024. gada 5. jūlijs, 12:55

"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Autovadītājs ceturtdien notrieca velosipēdistu, kurš Purvciemā mēģināja šķērsot ielu. Sadursmē cietis velosipēdists, mediķi viņu nogādājuši slimnīcā smagā stāvoklī, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Vakar ap pieciem vakarā transporta kustība daļēji paralizēta avārijas dēļ vienā no Dzelzavas ielas posmiem. Pēc sadursmes ar automašīnu smagi ievainotais velosipēdists gulēja uz nestuvēm un, pārvarēdams mokošās sāpes, sauca savus tuviniekus. Kamēr ārsti mēģinājuši vīrietim palīdzēt un ievietot viņu ātrās palīdzības automašīnā, likumsargi notikuma vietu aptvēruši ar dzeltenu lenti. "Es braucu ar riteni, arī šķērsoju to pašu ceļu. Apskatījos, ka pirmā mašīna nobremzēja. Redzēju, ka ir vēl otra mašīna, bet tā netaisās bremzēt. Aiz manis bija vēl viens cilvēks – cietušais. (..) Pabraucu uz priekšu un redzēju, ka cilvēks ir pazudis. Skatos, ka viss, aizlidoja. Tas (auto vadītājs – aut. piez.) jau skrēja savā ātrumā. (..) Cilvēkam kāja visa driskās ir, pilnīgi lupatās. (..) Tas, ka otrā josla neievēroja ātrumu, tas, jā, viņš neievēroja ātrumu. Es tiku garām, viņš netika garām," stāstīja aculiecinieks.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Skats no notikuma vietas.

Negadījuma aculiecinieks ir pārliecināts, ka trieciena brīdī cietušais šķērsojis ielu gājējiem paredzētā vietā un "Ford" vadītājs pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu.

Lai gan pamatīgi sadauzītais automašīnas priekšējais vējstikls varētu šādu versiju apstiprināt, tomēr pats autovadītājs par notikušo pauž atšķirīgu viedokli. Vadītājs stāsta, ka sadursme notika acumirklī. Šoferis piebilst, ka nebija iespējams laikus reaģēt.

Mediķi informēja, ka cietušais riteņbraucējs smagā stāvoklī šobrīd atrodas ārstniecības iestādē. Aculiecinieki stāsta, ka cietušajam pamatīgi sadragāta kāja. Sadursmes cēloņus skaidros policija.