foto: Shutterstock
Aicina atsaukties nekopto Jelgavas kapavietu īpašniekus
Novadu ziņas
2024. gada 4. jūlijs, 15:50

Aicina atsaukties nekopto Jelgavas kapavietu īpašniekus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jelgavas pašvaldība ir apzinājusi nekoptās kapavietas pilsētas kapsētas un šobrīd aicina atsaukties piedrīgos, lai situāciju risinātu.

Jelgavas pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” Kapavietu komisija šogad ir apsekojusi un atzinusi par nekoptām 42 kapavietas četrās Jelgavas pilsētas kapsētās un izvietojusi brīdinājuma zīmes uz ilgstoši nekoptām kapavietām, kuru uzturētāju vārds, uzvārds un dzīvesvieta nav zināma.

Par nekoptu atzītās kapavietas uzturētājam vai viņa pilnvarotajai personai trīs mēnešu laikā pēc sludinājuma publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā “Jelgavas Vēstnesis”, kā arī tīmekļa vietnēs www.jelgava.lv un www.pilsetsaimnieciba.lv,  jāsakopj kapavieta un jāierodas pie kapsētu apsaimniekotāja. Ja kapavietas uzturētājs vai viņa pilnvarotā persona pēc trešā akta sastādīšanas noteiktajā laikā neierodas pie kapsētu apsaimniekotāja, kapavietas pāriet pašvaldības valdījumā. Vēlāk tā tiks ierādīta citam uzturētājam.

foto: no publicitātes materiāliem
Brīdinājuma zīmes kapsētēs

Par nekoptām atzīts liels apjoms ar kapuvietā  Baložu, Zanderu, Bērzu un Meža kapsētās. Lai saņemtu papildu informāciju, jāvēršas pie attiecīgās kapsētas pārziņa vai iestādē “Pilsētsaimniecība”.