Vakar jelgavniecei piedzimuši puikas trīnīši
Sabiedrība

Vakar jelgavniecei piedzimuši puikas trīnīši

Jauns.lv

Vakar jelgavniecei Elīnai Šakurovai piedzimuši trīnīši, par ko ģimeni apsveikusi pašvaldība un gatavo tai atbilstošo prēmiju un pakalpojumus, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Vakar jelgavniecei piedzimuši puikas trīnīši...
Ģimene pagaidām neizpauž bērnu dzimšanas vietu.
Ģimene pagaidām neizpauž bērnu dzimšanas vietu.

Pašvaldībā saņemta informācija, ka jelgavniecei piedzimuši trīs puikas, un ģimenē tie ir pirmie bērni. Jelgavas pašvaldība ģimenei piešķirs 2000 latu un piedāvās atbalsta personas pakalpojumus no Sociālo lietu pārvaldes. Ģimeni apsveicis arī Jelgavas mērs Andris Rāviņš.

Pašvaldībā informēja, ka ģimene pagaidām neizpauž bērnu dzimšanas vietu.

Kā uzzinājis portāls "zz.lv", jaunie jelgavnieki nosaukti par Intaru, Robertu un Ritvaru. Puikas piedzimuši ap plkst.14. Ģimene dzīvo privātmājā, tāpēc cer, ka vietas visiem pietiks, savukārt pašvaldības piešķirto pabalstu plāno ieguldīt bērnos.

Savukārt Labklājības ministrijā (LM) oficiāls apstiprinājums par trīnīšu piedzimšanu pagaidām nav saņemts, sacīja LM pārstāve Marika Kupče. Pēc nepieciešamo dokumentu saņemšanas, kas apstiprina trīnīšu piedzimšanu, LM sagatavos rīkojuma projektu par 6000 latu pabalsta piešķiršanu, bet vēlāk par to būs jālemj valdībai.

Kā ziņots, pirmie trīnīši šogad - Katrīne, Viktorija un Elizabete - piedzima 2.februārī rīdzinieku Māras un Māra Čerpinsku ģimenē.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis pērn, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs. 2005.gadā trīnīši piedzima četrās ģimenēs, 2006.gadā - divās ģimenēs, 2007.gadā - vienā ģimenē, 2008.gadā - trijās ģimenēs, 2009.gadā - vienā ģimenē, arī 2010.gadā trīnīši piedzima vienā ģimenē.