Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jaunais tiesnesis Matīss Vingris svinīgi uzņemas amata pienākumus Rīgas pilī
foto: Ieva Leiniša/LETA
Valsts prezidents Rinkēvičs sveic jauno tiesnesi Matīsu Vingri.
Sabiedrība

Jaunais tiesnesis Matīss Vingris svinīgi uzņemas amata pienākumus Rīgas pilī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ceturtdien, Rīgas pilī, tiesneša zvērestu deva Rīgas pilsētas tiesas tiesnesis Matīss Vingris, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Jaunais tiesnesis Matīss Vingris svinīgi uzņemas a...

Rinkēvičs tiesneša zvēresta svinīgajā ceremonijā uzsvēra, ka Vingris, uzņemoties šo darbu, uzņemas lielu atbildību. Prezidents akcentēja, ka tiesneša uzdevums ir spriest tiesu pēc tiesiskuma un taisnīguma principiem.

Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka daudziem cilvēkiem tiesa ir pēdējais iespējamais taisnīguma un tiesiskuma institūts. Viņš atzīmēja, ka cilvēki sagaida pamatotus, godīgus un taisnīgus spriedumus.

"Pat ja spriedums viņiem varētu būt nelabvēlīgs - cilvēki sagaida, ka tas tiks izskaidrots. Novēlu Jums veiksmi un panākumus jaunajā amatā," pauda Rinkēvičs.

Latvijas tiesu portālā norādīts, ka Vingris sāka pildīt Rīgas pilsētas tiesā tiesneša pienākumus 3.jūnijā. Pirms tam viņš strādāja par juristu Tieslietu ministrijā. Viņa darba pienākumos bija veidot politiku vispārējo civiltiesību jomā, izstrādāt tiesību aktus, politikas plānošanas, nacionālo pozīciju, instrukciju un citu dokumentu projektus.

Vingris piedalījās un pārstāvēja nodaļas vai ministrijas viedokli organizētajās darba grupās, arī starpinstitūciju sanāksmēs nodaļas kompetences jomā gatavoja atzinumus un viedokļus par citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktiem un dokumentu projektiem.

Viņš ir arī strādājis par tiesneša palīgu Augstākās tiesas Civillietu departamentā, tiesneša palīgu Rīgas rajona tiesā, bijis vecākais juriskonsults Latvijas Universitātē un jurists SIA "ZAB Vilgerts". Tiesnesim ir maģistra grāds tiesību zinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātē