Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
KNAB: Kariņa lidojuma lietā tiek vērtētas divu personu darbības
foto: Evija Trifanova/LETA
Bijušais ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika

KNAB: Kariņa lidojuma lietā tiek vērtētas divu personu darbības

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Kriminālprocesā par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar Krišjāņa Kariņa (JV) dārgajiem komandējumu lidojumiem, politiķim vēl atrodoties ministra prezidenta amatā, patlaban tiek vērtētas divu personu darbības.

KNAB: Kariņa lidojuma lietā tiek vērtētas divu per...

KNAB apliecina, ka patlaban divām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Saskaņā ar likumu tiesības uz aizstāvību ir tādai personai, par kuru izteikts pieņēmums vai apgalvojums, ka tā izdarījusi noziedzīgu nodarījumu. KNAB neatklāja, kurš no likumā paredzētajiem procesuālajiem statusiem piemērots minētajiem diviem - personas, pret kuru sākts kriminālprocess, vai aizdomās turētā statuss.

Jau ziņots, ka marta beigās Ģenerālprokuratūra sāka un nodeva KNAB izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā premjera komandējumos. Ģenerālprokuratūras pārbaudē konstatēts, ka speciālajiem līgumreisiem, kas tika organizēti no 2021. līdz 2023.gadam, tika izlietotas lielākas summas, nekā bija paredzēts līgumos, kas noslēgti ar ceļojumu aģentūrām par līgumreisu organizēšanu.

Ņemot vērā minēto, prokurore nolēmusi sākt kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par iespējamu izšķērdēšanu lielā apmērā. Nelikumīga un neekonomiska rīcība, organizējot Kariņa speciālos lidojumus, Latvijas un Eiropas Savienības Padomes budžetiem kopumā radījusi ap 545 000 eiro nepamatotus izdevumus, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).