1dienas
21stundas
42minūtes
06sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Siers kā plastilīns: vai Jāņu siera kvalitāte ir pasliktinājusies?
foto: Shutterstock
Jāņu siers.
Sabiedrība

Siers kā plastilīns: vai Jāņu siera kvalitāte ir pasliktinājusies?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajos tīklos tika pacelta tēma, par to kādam jābūt Jāņu sieram, un vai tas, ko mēs pērkam tagad pārtikas veikalā ir pieņemams.

Siers kā plastilīns: vai Jāņu siera kvalitāte ir p...

Platformā “X” lietotāja Sintija paziņoja, ka viņas nopirktais “Lazdonas” siers bija ļoti līdzīgs pēc konsistences kā bērniem domātais “Play-Doh” plastilīns. Viņai ēdot to tas esot lipis pie aukslējas. Viņa esot bijusi pārsteigta par siera kvalitāti, jo parasti izvēlās "labāko” no lielveikala piedāvājuma, nevis to, kas ir akcijā. Sintija arī nofilmēja video, kur demonstrēja kā siers drūp viņa pirkstos, parādot kāds tas izskatās nedabīgs, krītains. 

Zem Sintijas publicētā raksta bija vairāki cilvēki ar līdzīgām domām par Sintijas nopirkto sieru un citiem veikalā pirktajiem Jāņu sieriem. Komentējot, ka siers ir bijis negaršīgs, sauss un ar dīvainu piegaršu. Lietotājs Edgars Oliņš uzrakstīja, ka tieši šīs problēmas dēļ labāk reizi gadā nopērk Jāņu siera rituli tirgū. Savukārt daži citi komentēja, ka tas ir gaumes jautājums un siers viņiem esot garšojis.  

Sintija savu sieru izmeta miskastē, bet “X” lietotāja Ewitta F gan centās izlīdzēt ar padomu, ja gadās negaršīgs siers to labāk vajag iemarinēt ar garšvielām un sviestu, pēc tam uzlikt uz grilla un uzcept, piedāvās var pielikt kečupu vai majonēzi.