Siers kā plastilīns: vai Jāņu siera kvalitāte ir pasliktinājusies?
Sociālajos tīklos tika pacelta tēma, par to kādam jābūt Jāņu sieram, un vai tas, ko mēs pērkam tagad pārtikas veikalā ir pieņemams.
Platformā “X” lietotāja Sintija paziņoja, ka viņas nopirktais “Lazdonas” siers bija ļoti līdzīgs pēc konsistences kā bērniem domātais “Play-Doh” plastilīns. Viņai ēdot to tas esot lipis pie aukslējas. Viņa esot bijusi pārsteigta par siera kvalitāti, jo parasti izvēlās "labāko” no lielveikala piedāvājuma, nevis to, kas ir akcijā. Sintija arī nofilmēja video, kur demonstrēja kā siers drūp viņa pirkstos, parādot kāds tas izskatās nedabīgs, krītains.
Tāpēc arī ir pārsteigums, jo Jāņu sieru pērku reizi gadā un izvēlos “labāko” no lielveikala piedāvājuma, nevis to, kas akcijā. Šis tiešām plastilīna konsistences un tieši tāda pati sajūta ēdot-līp pie aukslējām https://t.co/dvZ0Lzh41W
— Sintija (@_skabarga) June 23, 2024
Zem Sintijas publicētā raksta bija vairāki cilvēki ar līdzīgām domām par Sintijas nopirkto sieru un citiem veikalā pirktajiem Jāņu sieriem. Komentējot, ka siers ir bijis negaršīgs, sauss un ar dīvainu piegaršu. Lietotājs Edgars Oliņš uzrakstīja, ka tieši šīs problēmas dēļ labāk reizi gadā nopērk Jāņu siera rituli tirgū. Savukārt daži citi komentēja, ka tas ir gaumes jautājums un siers viņiem esot garšojis.
Sintija savu sieru izmeta miskastē, bet “X” lietotāja Ewitta F gan centās izlīdzēt ar padomu, ja gadās negaršīgs siers to labāk vajag iemarinēt ar garšvielām un sviestu, pēc tam uzlikt uz grilla un uzcept, piedāvās var pielikt kečupu vai majonēzi.