foto: Paula Čurkste/LETA
Divi Ķirši vienā raidījumā: Rīgas mērs par "Riga Waterfront" projektu
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.
Politika
2024. gada 20. jūnijs, 07:00

Divi Ķirši vienā raidījumā: Rīgas mērs par "Riga Waterfront" projektu

Jauns.lv

"Riga Waterfront" - tas ir projekts, kuru Andris Šķēle, Ainārs Šlesers grib uztaisīt Andrejsalā kopā ar arābu investoriem un vēl kādiem līdzīpašniekiem. Nu un? Ja privātie grib kaut ko taisīt, lai taisa!

Bet iepriecina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis, kurš spēj vienā raidījumā ar Veltu Puriņu pateikt divas lietas. Pirmā, ka šādu mežonīgo Rietumu piegājienu Rīgā neatbalstīs. Problēma, ka projekta attīstītāji ir uztaisījuši projektus un maketus, kuros, pēc Ķirša domām, pārkāpti kādi Rīgas apbūves noteikumi un vēl, ka pāris reklāmas plakāti novietoti bez atļaujas.

Reklāmas plakātu problēmu var sakārtot ātri un viegli. Savukārt maketi ir maketi, bet noteikumi ir noteikumi. Ja sāks būvēt, tad projekti būs jāsaskaņo atbilstoši noteikumiem. Tas, ko investori un attīstītāji uzrāda savos maketos un prātos, varētu Ķirsi vispār neinteresēt un viņam tas nav saistoši.

Taču viņu tas interesē. Lai gan Rīgas dome ir parakstījusi sadarbības memorandu, ka "mēs neliksim birokrātiskus šķēršļus un draudzēsimies", bet tad pēkšņi "mežonīgo Rietumu metodes mēs nepieņemsim". 

Bet pēc tam atkal ir pagājis kāds brītiņš un nu jau Ķirsis saka, ka Andrejsala nepieder Rīgas domei, tāpēc privātīpašnieks var tur darīt, ko grib un dome nemācīs privātos kā biznesu taisīt.

"Ķirša kungs, tas neiet kopā! Vienā reizē jūs sakāt tā, pēc tam pretēji, pēc tam atkal pretēji iepriekš pretēji pretējam sacītajam. Jūsu uzdevums, protams, ir rūpēties, lai tā degradētā teritorija Andrejsalā tiku sakopta un lai tur tiktu būvētas skaistas mājas. Un, protams, būvēm jāatbilst rīdzinieku vēlmēm un interesēm. Taču viena raidījuma ietvaros pateikt, ka nepieļausiet “mežonīgos Rietumus” un “lai viņi dara, ko grib”? Ķirša kungs, sekojiet savām domām! Kad sekosiet savām domām, arī jūsu runa varbūt uzlabosies!"