1dienas
21stundas
43minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vētra nodarītie postījumi Daugavpilī.

Vētras postījumi Daugavpilī

Trešdien, 19. jūnijā, vētra Daugavpilī pilsētā atnesusi ļoti stipras lietusgāzes, kā arī atsevišķās vietās lūzuši koki.

Novadu ziņas

FOTO, VIDEO: vētra izraisījusi pamatīgu postažu Daugavpilī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 19. jūnijā, Daugavpilī pamatīgi plosījusies vētra - spēcīga vēja un lietusgāžu rezultātā lūzuši koki, kā arī vairākām ēkām izsisti logi.

FOTO, VIDEO: vētra izraisījusi pamatīgu postažu Da...

No plkst.16.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Daugavpilī saņēma 19 izsaukumus uz spēcīgā vēja radīto postījumu likvidēšanas darbiem. Lielākoties koki nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Raipoles un Līksnas ielā koki bija nokrituši uz automašīnas. Vairāki izsaukumi saņemti uz Vaļņu ielas rajonu, kur ziņots par vairākiem nokritušiem kokiem.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde informē, ka negaisa rezultātā daudzviet Daugavpilī sagāzti koki, tajā skaitā uz ceļiem, kā rezultātā traucēta transporta kustība. Komunālie dienesti operatīvi strādā pie seku novēršanas.

Jau ziņots, ka Latvijā trešdien, 19. jūnijā,  no dienvidrietumiem pārvietojās ciklons, kas daudzviet atnesa stipru lietu.  Spēcīgs negaiss šodien skāra Latgali - kur bija novērotas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas.

Laika ziņu moderatos Mārtiņš Bergšteins ap plkst.17.00 ziņoja, ka "negaiss sasniedzis Daugavpili un pilsētā atnesis ļoti stipras lietusgāzes ar vētru. Lūst atsevišķi koki".

Visā Latvijā 19. jūnijā līdz plkst. 20.00 bija izsludināts oranžais brīdinājums par stipru pērkona negaisu. Vietām gaidāmas stipras lietusgāzes, iespējama arī krusa. Sinoptiķi vēsta, ka vakarpusē nokrišņi mitēsies.

Trešdien laikapstākļi negaidīti pārsteidza arī kādu nelielas lidmašīnas pilotu - aptuveni četrus kilometrus no Rīgas lidostas no radariem šodien pazuda vispārējās aviācijas lidaparāts. Pilots ziņoja par tehniskām problēmām un sliktās redzamības dēļ veica avārijas nosēšanos. Ir zināms, ka pilots ir Latvijas valstspiederīgais, bet cietušais pasažieris - Lietuvas valstspiederīgais. Lidaparāts veica izpletņlēkšanas manevru Limbažos un laikapstākļu dēļ devās uz rezerves lidlauku Rīgā. Pasažieris nogādāts ārstniecības iestādē.