Vēl viens ārzemnieks tiek pie prāvas soda naudas par kāpšanu uz Brīvības pieminekļa
foto: Edija Pālens/LETA
Brīvības piemineklis.
Sabiedrība

Vēl viens ārzemnieks tiek pie prāvas soda naudas par kāpšanu uz Brīvības pieminekļa

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šā gada 20. maijā, īsi pēc pusnakts, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Videonovērošanas centra darbinieki videonovērošanas kameras pamanīja vīrieti, kurš uzkāpa uz Brīvības pieminekļa un pa pieminekļa malu centās tam apiet apkārt.

Vēl viens ārzemnieks tiek pie prāvas soda naudas p...

Informācija par incidentu pie Brīvības pieminekļa tika nodota kolēģiem, kuri patrulēja šajā apkārtnē. Likumsargi nekavējoties ieradās notikuma vietā un lika personai nokāpt no Brīvības pieminekļa.

Policisti ar vainīgo, kurš izrādījās Francijas pilsonis, veica pārrunas un izskaidroja pārkāpuma būtība. Personai par klajas necieņas izrādīšanu pret Brīvības pieminekli atbilstoši likumam piemērots 1000 eiro naudas sods.

Informācija par šo gadījumu nosūtīta arī atbildīgajai Rīgas pieminekļu aģentūrai (Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu nodaļai), kas izvērtēs, vai šī rīcība nav radījusi bojājumus piemineklim un, ja tādi tiks konstatēti, prasīs šim cilvēkam zaudējumus segt.

Kopumā RPP Videonovērošanas centra darbinieki šī gada maijā ar stacionārajām videonovērošanas kamerām kopumā konstatēja 375 dažādus pārkāpumus, tas ir par 102 pārkāpumiem vairāk nekā šī gada aprīlī.

Lielākā daļa - 217 - no pārkāpumiem bija saistīti ar pilsētvidē gulošiem cilvēkiem alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā un saviem spēkiem nespēja turpināt savas ikdienas vai naksnīgās gaitas. Tāpat pieķertas 40 personas, kuras sabiedriskā vietā neatļauti lietoja alkoholu, kā arī konstatēti 13 kautiņi un septiņi gadījumi, kad personas nokārtoja savas dabiskās vajadzības sabiedriskā vietā.

Šobrīd RPP vienotajā videonovērošanas sistēmā iekļautas 310 stacionārās videonovērošanas kameras. Ieviešot mūsdienīgas intelektuālās videonovērošanas tehnoloģijas, RPP turpina darbu, lai Rīgā uzstādītu arvien jaunas videonovērošanas kameras. Papildus stacionārajām videonovērošanas kamerām RPP rīcībā ir arī 28 pārvietojamās videonovērošanas kameras. Ar pārvietojamām videonovērošanas kamerām policija pilsētā ne tikai uzrauga sabiedrisko kārtību un veicina vides aizsardzību, bet arī kontrolē ceļu satiksmi.