foto: Paula Čurkste/LETA
"Šajā gadījumā tas ir bijis Agneses Loginas lēmums": Lāce par Loginas atkāpšanos no amata
Partijas "Progresīvie" valdes un frakciju sēde, kurā tiekas ar virzāmo kultūras ministri, līdzšinējo Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci.
Kultūra
2024. gada 18. jūnijs, 08:38

"Šajā gadījumā tas ir bijis Agneses Loginas lēmums": Lāce par Loginas atkāpšanos no amata

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kultūras ministre Agnese Logina (P) lēmumu par atkāpšanos pieņēmusi pati, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica partijas "Progresīvie" virzītā ministres amata kandidāte Agnese Lāce, komentējot izskanējušo informāciju, ka lēmums par Loginas atkāpšanos neesot bijis viņas pašas.

Kultūras ministre Agnese Logina (P) lēmumu par cpieņēmusi pati, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica partijas "Progresīvie" virzītā ministres amata kandidāte Agnese Lāce, komentējot izskanējušo informāciju, ka lēmums par Loginas atkāpšanos neesot bijis viņas pašas.

Lāce norādīja, ka Logina, stājoties amatā, esot spēcīgi pieteikusi savas prioritātes ministrijā, kurā gadiem "saimniekojusi" Nacionālā apvienība.

"Šajā gadījumā tas ir bijis Agneses Loginas lēmums," teica Lāce, uzsverot, ka svarīgākais ir darbu pārņemšana un to turpināšana.

"Valstī tiek plānots budžets, esmu bijusi ciešā sazobē ar nozari, iesaistīta darbā stratēģiskās vadības grupās, darbs ministrijā man ir labi pazīstams, varu turpināt darbus," teica Lāce, runājot par to, kāpēc viņa tiks ātri esot piekritusi ieņemt ministres amatu.

Lāce uzsvēra, ka apzinoties to, ka kultūras nozare ir plaša, bet pa deviņiem mēnešiem viņa bijusi "ciešās sarunās ar nozari", tāpēc viņa esot iepazinusi nozares specifiku. Runājot par savām attiecībām ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), Lāce norādīja, ka "profesionālā formā" jau ar premjerministri esot bijušas tikšanās.

Trešdien, 19.jūnijā, Lācei būšot "saspringts" grafiks, lai tiktos ar Saeimā esošajām partijām. Logina Lāces birojā apstiprināšanas gadījumā kultūras ministres birojā nestrādāšot, intervijā apliecināja Lāce.