Starptautiskās militārās mācības "BALTOPS 24"

11. jūnijā starptautisko militāro mācību "BALTOPS 24" ietvaros militārajā poligonā "Mežaine" Kuldīgas novadā Latvijas, ASV un Spānijas bruņoto spēku vienības ...

gallery icon
30
Sabiedrība
2024. gada 13. jūnijs, 12:20

FOTO: sākušās vienas no vērienīgākajām militārajām mācībām Ziemeļeiropā

Jauns.lv

11. jūnijā starptautisko militāro mācību "BALTOPS 24" ietvaros Kuldīgas novada militārajā poligonā "Mežaine" Latvijas, ASV un Spānijas bruņoto spēku vienības pilnveidoja iemaņas veikt kauju apbūvētā vietā, trenējot sadarbību kopējo uzdevumu izpildē.

Mācību dalībnieki kopīgo vingrinājumu laikā demonstrēs gatavību kolektīvās aizsardzības nodrošināšanai Baltijas reģionā, tādējādi stiprinot reģionālo drošību un veicinot atturēšanu.

Mācības "BALTOPS 24" ir vienas no vērienīgākajām Ziemeļeiropas reģionā, un to mērķis ir turpināt pilnveidot dažādu spēka veidu un ieroču šķiru vienību savstarpējo sadarbību un operacionālo savietojamību. Mācībās piedalās 19 NATO dalībvalstis, vairāk nekā 50 kuģi un vairāk nekā 85 gaisa kuģi un aptuveni 9000 karavīru.

Mācību dalībvalstis ir ASV, Beļģija, Dānija, Francija, Igaunija, Itālija, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Norvēģija, Nīderlande, Polija, Portugāle, Rumānija, Somija, Spānija, Turcija, Vācija un Zviedrija. Ikgadējās starptautiskās militārās mācības "BALTOPS 24" Baltijas jūras reģionā norisinās no 7. līdz 20. jūnijam.