Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Žurnāla Latvijas Leģendas jaunākajā numurā lasiet par bendēm un upuriem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jaunākajā žurnāla "Latvijas Leģendas" numurā atradīsiet stāstus par spilgtām personībām, kuru liktenis nežēlīgi vērpts laiku griežos, kā arī par tautas nodevēju, kas licis personisku parakstu zem iznīcinošiem spriedumiem.

Žurnāla Latvijas Leģendas jaunākajā numurā lasiet ...

Vilis Lācis ir viens no visu laiku lasītākajiem latviešu rakstniekiem, tomēr vēsturē viņš ieies nevis kā bestselleru autors, bet gan nodevējs un savas tautas bende. Viņa paraksts atrodams ne tikai grāmatās, bet arī zem izsūtāmo sarakstiem.

Pavisam citu stāstu liktenis uzrakstījis latviešu Hemingvejam – Egonam Līvam, kuru dzīves līkloči mētājuši gan kara takās kopā ar citiem latviešu leģionāriem vācu armijā, gan vagonā, kas kopā ar citiem padomju režīma ienaidniekiem viņu aizveda uz Sibīriju.

Tie ir tikai divi no stāstiem, kas veidojuši sarežģīto Latvijas vēsturi. Jaunākajā žurnāla numurā uzzināsiet arī par aktrises Helgas Dancbergas mūža nozīmīgāko lomu, režisora Rolanda Kalniņa cīņu ar padomju cenzūras vējdzirnavām, Kārļa Padega nenopietno un traģisko dzīvi un daudzus citus stāstus.

Pērc žurnālu visās preses tirdzniecības vietās vai abonē zurnali.lv.