Senioru apvienība cer, ka pēc EP vēlēšanām politiķi atkal nepiemirsīs senioru problēmas
foto: Shutterstock
Seniori vienmēr bijuši starp aktīvākajiem balsotājiem kā Saeimas, tā pašvaldību vēlēšanās.
Politika
2024. gada 6. jūnijā, 12:52

Senioru apvienība cer, ka pēc EP vēlēšanām politiķi atkal nepiemirsīs senioru problēmas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Biedrība "Latvijas senioru kopienu apvienība" (LSKA) cer, ka pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām politiķi nepiemirsīs seniorus atkal līdz nākamo - pašvaldību vai Saeimas priekšvēlēšanu posmam, uzklausīs gados vecāku cilvēku problēmas un ar atbilstošiem lēmumiem kā valsts, tā pašvaldību līmenī palīdzēs tās risināt.

Senioru apvienība cer, ka pēc EP vēlēšanām politiķ...

Lai veicinātu senioru piedalīšanos EP vēlēšanās, biedrība "Latvijas senioru kopienu apvienība" (LSKA) kopš šā gada februāra "Senioru skolā" īstenoja nodarbību ciklu "Viss par Eiropas Savienību". Senioru ieinteresētība par šīm nodarbībām esot apliecinājusi, ka politisko spēku pārstāvjiem arī ārpus priekšvēlēšanu perioda biežāk jātiekas ar iedzīvotājiem un jāskaidro viņiem sava pozīcija dažādu jautājumu risināšanā, sacīja biedrībā.

LSKA valdes priekšsēdētājas vietniece Lilita Kalnāja uzsver, ka seniori vienmēr bijuši starp aktīvākajiem balsotājiem kā Saeimas, tā pašvaldību vēlēšanās, un biedrības uzdevums ir panākt, lai tikpat aktīvi viņi pauž savu pozīciju arī par to, kādu politisko spēku pārstāvjus un kurus no kandidātiem vēlētos redzēt EP.

LSKA ieskatā, ar sabiedrības novecošanos saistītās problēmas nekur nav pazudušas un daudzi valsts līmenī risināmi jautājumi, piemēram, vienotas un visaptverošas valsts politikas trūkums senioru atbalstam, joprojām atrodoties valdības dienaskārtības "tālākajā atvilktnē".

"Mēs nedrīkstam ignorēt faktu, ka vairāk kā piektā daļa Latvijas iedzīvotāju ir pensijas vecumā, tāpat kā nedrīkstam aizmirst to, ka "sudraba paaudze" ar savu darbu un zināšanām var dot ievērojamu pienesumu valsts ekonomikā, viņiem vienkārši jādod iespēju to darīt," izteicās Kalnāja.

LSKA vairāku gadu garumā strādājot pie ilgtspējīgas senioru interešu aizstāvības programmas, ik gadus tajā fiksējot esošo situāciju un vajadzības gadījumā programmu papildinot. Programma ir iesniegta Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā un LSKA cer, ka tajā minētie ieteikumi tiks ņemti vērā, izstrādājot vai grozot ar senioru sociālekonomiskajām interesēm, veselības aprūpi, mūžizglītību un citiem senioru dzīves kvalitāti saistītiem jautājumiem saistītus normatīvos aktus.