foto: Evija Trifanova/LETA
Lielais Līgo ceļvedis visai Latvijai: Rīga, Pierīga, Kurzeme, Latgale, Sēlija, Vidzeme, Zemgale
Gan vērienīgus, gan mazāk kuplus līgošanas pasākumi būs visā Latvijā - sākot no lielo pilsētu centrālajiem laukumiem un beidzot ar pagastu Tautas namiem.
Sabiedrība
2024. gada 17. jūnijs, 07:02

Lielais Līgo ceļvedis visai Latvijai: Rīga, Pierīga, Kurzeme, Latgale, Sēlija, Vidzeme, Zemgale

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vasaras saulgriežus – Zāļu dienu un Jāņus – mēs varam nolīgot vismaz četras dienas: 21., 22., 23. un 24. jūnijā. Jauns.lv apkopojis svētku norises, izrādes, balles un lustes visos Latvijas novados, tās apkopojot pa novadiem - Rīga, Pierīga, Kurzeme, Latgale, Sēlija, Vidzeme un Zemgale gan pilsētās un ciemos, gan lielākos un mazākos pagastos. Sev piemērotu pasākumu var atrast jebkurš!

Kā jau ierasts, arī šogad līgošana bieži vien saistās ar izdarībām ap "Skroderdienām Silmačos" un "Limuzīnu Jāņu nakts krāsā". Bet ir arī variācijas, piemēram, ir pat limuzīnu Jāņu nakts krāsā autoizstāde, bet latgalieši Skroderdienas izspēlēs savā manierē. Ir arī aktivitātes, kuras patiks kaut kā ekstrēmāka un neierastāka cienītājiem, piemēram, doties sagaidīt saullēktu četros no rīta 22. jūnijā, bet naktī uz Jāņiem doties Pliko skrējienā. Daudzviet Līgo balles ir bez maksas, bet citviet par simboliskām "naudiņām". Ja pilsētnieks dodas uz laukiem, tad viņš noteikti atradīs pasākumu tuvējā pagastā, bet, ja laucinieks uz pilsētu, tad būs kur pūdeli uzsliet arī lielpilsētas centrā. Tā kā izpētiet rūpīgi šo Līgo ceļvedi!

Nākamā lapa: Rīga