Izglītības ministre skolēnus iedvesmo mācīties un vada matemātikas nodarbības. FOTO
Akcijas mērķis ir ne tikai motivēt skolēnus apgūt jaunas zināšanas, bet ļaut viņiem ieraudzīt apgūto zināšanu praktisko pielietojumu.
Sabiedrība
2015. gada 4. februāris, 14:40

Izglītības ministre skolēnus iedvesmo mācīties un vada matemātikas nodarbības. FOTO

Jauns.lv

Lai iedvesmotu skolēnus mācīties, šodien, izglītības programmas "Iespējamā misija" akcijas "Iedvesmo mācīties!" laikā, Rīgas 22.vidusskolas 7.klases skolēnu matemātikas nodarbības vadīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Līdz 6.februārim vairāk nekā 20 atzītākie savas jomas profesionāļi dosies uz kādu no Latvijas skolām, lai tur iejustos skolotāja godā. Skolēniem šī ir iespēja mācīties no dažādu jomu profesionāļu pieredzes un izprast teorētisko zināšanu praktisko pielietojumu darba vidē.

Šogad uz "Iespējamās misijas" sadarbības skolām Rīgā, Dobelē, Jūrmalā, Tukumā, Siguldā un citās Latvijas pilsētās dosies tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā žurnālisti Jānis Geste un Kārlis Streips, TV raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, sportists Madars Apse, mūziķi Ilga Reizniece un Jānis Šipkēvics, kā arī citi savas jomas speciālisti un profesionāļi.

Akcijas mērķis ir ne tikai motivēt skolēnus apgūt jaunas zināšanas, bet ļaut viņiem ieraudzīt apgūto zināšanu praktisko pielietojumu. Tikšanās ar dažādu jomu pārstāvjiem ļauj skolēniem apzināt plašākus iespējamās darbības laukus un rada priekšstatu par izglītības nozīmi daba tirgū, skaidro Tuča.

Paralēli akcijai līdz 3.martam turpinās pietikšanās "Iespējamās misijas" izglītības programmai, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri vēlas kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem, ietekmēt sabiedrības nākotni un vienlaikus sekmēt personīgās karjeras izaugsmi.

LETA / Foto: LETA