0dienas
6stundas
22minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai tavai mašīnai jau gatavas bruņas? Vairāki Latvijas iedzīvotāji dalās ar krusas pārdzīvojuma stāstiem
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība

Vai tavai mašīnai jau gatavas bruņas? Vairāki Latvijas iedzīvotāji dalās ar krusas pārdzīvojuma stāstiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 29. maijā, vairākās Latvijas vietās cilvēkus pārsteidza lielgraudu krusa. Ar saviem pārdzīvojumiem ļaudis dalījās sociālajā tīkla platformā "X".

Vai tavai mašīnai jau gatavas bruņas? Vairāki Latv...

Visur Latvijā laikapstākļi turpina pārsteigt, temperatūras stabiņš sasniedzis + 27 grādus, bet gar logiem sit krusa. Lietotājs Rolands Svētiņš dalījās ar ziņu, ka viņam no piepūšamā matrača vajadzēs uzmeistarot kādas bruņas, lai pasargātu savu mašīnu. 

Savu sašutumu par krusu pauda arī Vintra Vilcāne. Skaistās vasaras puķes peonijas pirmo reizi piedzīvojušas auksto sniegu - “Tikko kā kopā ar čiekuriem nokrita pujenes. Pujenes sniegā (krusā) vēl nebiju piedzīvojusi. Un kā ar žileti nogrieztus dekoratīvos sīpolus arī ne. Eju vākt kritušo skaistumu,” viņa raksta.

Ar iespaidīgu video dalījās lietotājs Toms Bricis. Ja video nebūtu uzfilmēts maija beigās, tad varētu padomāt, ka šis skats ir vērojams kādā mēnesī tuvāk ziemai. Zem viņa satura ar savām krusas bildēm dalījās arī citi "X" lietotāji, kuri knapi paspējuši paglābt puķu podus.

Rīgā daudziem pazīstamā sabiedriskās ēdināšanas iestāde “Ezītis miglā” arī piedzīvojusi lielas krusas bumbiņas. Žurnālists Jānis Zvērs novēroto skatu nodēvējis par "Ezīti Krusā".

Arī ceturtdien meterologi prognozē, ka iespējams īslaicīgs lietus, pērkona negaiss, un arī krusa.