Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sāk kampaņu, lai stiprinātu bērnu un pusaudžu ticību sev
foto: Shutterstock
Sabiedrība

Sāk kampaņu, lai stiprinātu bērnu un pusaudžu ticību sev

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Sagaidot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Bērnu aizsardzības centrs (BAC) šodien sāk kampaņu "Atpazīsti savu spēku", lai stiprinātu bērnu un pusaudžu ticību saviem spēkiem, labajam sevī, kā arī atgādinātu, ka nevienam nav ar visu jāspēj tikt galā vienam, informēja BAC vadošā eksperte Simona Saule.

Sāk kampaņu, lai stiprinātu bērnu un pusaudžu ticī...

Katru gadu Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunī 116111 tiek saņemti tūkstošiem zvanu ar dusmām, sāpēm, vilšanos, nogurumu, bezspēcības sajūtu - lai gan visas emocijas ir vajadzīgas, tomēr reizēm tās traucē sevī saskatīt spēku, kas ļautu atšķetināt mezglu, kas izveidojies. Bieži atbildes ir turpat - rokas stiepiena attālumā, bet paslēpušās aiz smaguma un mulsuma.

Šī gada kampaņas vēstnesis, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), komentējot savu dalību kampaņā, uzsver, ka jebkurš bērnu uzdotais jautājums ir svarīgs, un sabiedrībai jāmācās uz tiem atbildēt cieņpilni, vienkārši, cilvēcīgi un interesanti.

"Bērnu pieredze savā vidē ir unikāla, un jautājumi noteikti ir radušies, risinot konkrētu - lielu vai mazu problēmsituāciju. Tāpēc ir tik svarīgi novērtēt uzticēšanos, kurai ir jābūt abpusējai. Man kā ministram, tētim un nu jau vectēvam ir svarīgi, lai bērni ir droši un drosmīgi, lai viņi apzinās, ka bērni tiek uzklausīti un ņemti vērā kā sarunu partneri," norāda ministrs.

Kampaņas laikā tiks publicēti vairāki video, kuros būs iespēja uzzināt, kā dažādās situācijās bērniem un pusaudžiem ieteiktu rīkoties labklājības ministrs.

Kampaņas laikā zvanīt un saņemt atbalstu īpaši aicināti bērni un pusaudži, kā arī vecāki, likumiskie pārstāvji, pedagogi un citi interesenti, kuru jautājumi saistīti ar bērniem un bērnu iekšējo resursu atpazīšanu vai pilnveidošanu.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti. Darbadienās no plkst.12 līdz 20 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties, arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas - čata logs meklējams mājaslapā www.uzticibastalrunis.lv vai bezmaksas mobilajā lietotnē "Uzticības tālrunis", vai arī vēršoties pēc palīdzības e-pastā - uzticibaspasts116111@bac.gov.lv.