Rīgā deviņās peldvietās strādā glābēji; ūdens temperatūra sasniedz +22 grādus
foto: Shutterstock
Maksimālā ūdens temperatūra vakardien vietām sasniedza pat 28°C.
Sabiedrība
2024. gada 28. maijā, 16:56

Rīgā deviņās peldvietās strādā glābēji; ūdens temperatūra sasniedz +22 grādus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas peldvietās ūdens temperatūra jau sasniegusi +22 grādus, liecina Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas sniegtā informācija. Kopumā maksimālā ūdens temperatūra pirmdien Latvijā vietām sasniegusi pat +28 grādus.

Rīgā deviņās peldvietās strādā glābēji; ūdens temp...

Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija aicina iedzīvotājus atpūtai pie ūdens izvēlēties kādu no deviņām Rīgas valstspilsētas peldvietām, kurās strādā glābēji:

  • Rumbula: +16
  • Vakarbuļļi: +12
  • Vecāķi: +14
  • Bābelītis: +22
  • Lucavsala: +16
  • Ķīpsala: +19
  • Ķīšezers: +22

Pamatā kārtības sargi drošību uz ūdens peldvietās uzrauga katru dienu no plkst.10.00 līdz 22.00. Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību var saņemt sešās glābšanas stacijās (Vecāķu, Vakarbuļļu, Lucavsalas, Rumbulas, Bābelītes un Ķīšezera), tomēr jāņem vērā, ka nakts maiņās peldvietās strādā mazāks glābēju skaits nekā dienā.

Tikmēr, kā liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija, maksimālā ūdens temperatūra vakardien vietām sasniedza pat 28°C. 

Savukārt šorīt ūdens temperatūra Daugavā bija 18...21°C, Latgales upēs 17...23°C, Vidzemes upēs 14...22°C, Zemgales upēs 18...23°C, Kurzemes upēs 15...23°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 17...22°C, savukārt Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 6…20°C.

Tiek norādīts, ka ūdens temperatūra ir vēsāka noēnotos upju posmos un vietās, kur ieplūst avoti. Tāpat ūdens temperatūrai ir izteikts arī diennakts ritms, siltāks ūdens saulainās un siltās dienās ir pēcpusdienā un vakarā.

Aizvadītajā diennaktī ūdenslīmenis Latvijas upēs pārsvarā turpināja pazemināties vai svārstīties ar tendenci pazemināties, atsevišķos upju posmos novērots neliels ūdenslīmeņa kāpums, kā rezultātā upēs sāk iestāties mazūdens periods.