Pēc Vaivodes saduršanas Daugavpils slimnīca turpina darbu ierastajā režīmā
foto: Ekrānuzņēmums
Inta Vaivode.
112
2024. gada 28. maijā, 10:03

Pēc Vaivodes saduršanas Daugavpils slimnīca turpina darbu ierastajā režīmā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pēc Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājas saduršanas slimnīcas darbs tiek nodrošināts ierastajā režīmā, onorāda pilsētas mērs Andrejs Elksniņš.

Pēc Vaivodes saduršanas Daugavpils slimnīca turpin...

Pašvaldībai nav bažu par slimnīcas darba nodrošināšanu. "Slimnīcā ir divi valdes locekļi. Slimnīcas darbība tiek nodrošinātajā ierastajā darba režīmā," sacīja domes priekšsēdētājs.

Viņš arī aicināja visus vadīties pēc Valsts policijas (VP) publiskajiem paziņojumiem, jo pašlaik notiek izmeklēšana un policija zina labāk, kas būtu atklājams par šo gadījumu. "Viss pārējais ir skriešana pa priekšu, kas lielā mērā var arī traucēt izmeklēšanu," pārliecināts Elksniņš.

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Edgars Labsvīrs uzsvēris, ka slimnīca pašlaik nekādus komentārus nesniegs. Arī VP no plašākiem komentāriem atturējās, jo pašlaik "notiek aktīva izmeklēšana".

Konteksts

Jau ziņots, ka aizvadītajā piektdienā Daugavpilī ir nodarīti miesas bojājumi Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājai Intai Vaivodei. Vietējais portāls “chayka.lv” vēsta, ka Vaivode bija uzbrukuma upuris, un nogādāta reanimācijā. Notikuma faktu policija ir apstiprinājusi, taču no komentāriem atturējās, tikai norādot, ka uzbrukums nav bijis saistīts ar cietušās personas profesionālo darbību un nebija “pasūtījuma uzbrukums”.

“Chayka.lv” norāda, ka arī Daugavpils reģionālā slimnīca komentārus nesniedza, tikai pieminēja, ka slimnīcas “padomes priekšsēdētāja ir uz slimības lapas, tas ir viss, ko varu pateikt,” sacīja slimnīcas vadītājas sekretāre.  LTV ziņo, ka cietusī Vaivode bijusi kritiskā stāvoklī ar vairākām brūcēm, taču pašlaik viņas veselības stāvoklis ir uzlabojies.

Vaivode slimnīcas priekšsēdētājas amatā stājās 2023. gada rudenī, nomainot Grigoriju Semjonovu laikā. Toreiz publiski stāstīja, ka slimnīca nonākusi finanšu grūtībās. Jāpiebilst, ka Vaivode nesekmīgi kandidējusi iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās no "Kristīgi demokrātiskās savienības" saraksta.