foto: Ieva Leiniša/LETA
Ornitologs atmaskojis politiķes pašreklāmu
Elīna Pinto.
Sabiedrība
2024. gada 26. maijs, 22:18

Ornitologs atmaskojis politiķes pašreklāmu

Māris Puķītis

Jauns.lv

Politiskai pašreklāmai vēl labāk par neizpildāmiem solījumiem der skaistas atmiņas, bet, šķiet, “Progresīvo” pārstāves Elīnas Pinto PR tēla veidotāji aizfantazējušies par tālu.

Starptautiskajā bioloģiskās daudzveidības dienā, 22. maijā, Pinto kontā vietnē X uzburta teiksmaina aina: “Tik spilgti atmiņā iespiedies, kā kādā rītausmā, Papē asistējot ornitologiem, no migrējošo putnu murda pašas rokām apgredzenošanai izņēmu tur ieskrējušo niedru liju. Tās ciešais skatiens un siltais trīsošais dabas spēks. Vai kā, ar vectēvu brienot pa kādu purvāju, viņš saudzīgi noliecās pie mazas violetas puķītes un sacīja, paskat, Elīnīt, bezdelīgactiņa. Tagad zinu, ka šīs ir vērtības, kas mums jāpasargā.”

Uz to asi reaģēja ornitologs Oskars Keišs, un, kā mēdz teikt, ja ne gluži nogalinājis lakstīgalu, tad vismaz belzienu iedeva gan. Viņš raksta: “1992. –2023. gadā Papes putnu murdā neviena niedru lija nav noķerta. Tie ir mūsu – LU Bioloģijas institūta ievāktie dati un mūsu putnu murds. Runa ir varbūt par tīklos noķertu putnu? Pie izdevības (kad atgriezīšos no ekspedīcijas) pajautāšu kollēgām.” 

Pinto ir dzimusi 1981. gadā, tātad varētu doties asistēt uz Papi arī pirms Keiša nosauktā perioda. Tomēr ļoti jāšaubās, ka ornitologi būtu ļāvuši bērnam pašas rokām izņemt no murda niedru liju – plēsīgu putnu, kas var pamatīgi iecirst ar knābi vai iekampt ar nagiem.