foto: Ieva Leiniša/LETA
Prezidenta izbrauciens ar riteni glābj jaunas meitenes dzīvību
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs var būt lepns par savu apsardzes darbinieku prasmēm cilvēka glābšanā.
Sabiedrība
2024. gada 25. maijs, 20:08

Prezidenta izbrauciens ar riteni glābj jaunas meitenes dzīvību

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdienas dienā laimīgā kārtā atradies īstajā laikā un īstajā vietā, kas palīdzējis izglābt kādas jaunietes dzīvību.

Prezidents savos sociālo tīklu kontos vēsta, ka laimīga sagadīšanās svelmainajā sestdienas dienā palīdzējusi izglābt kāds jaunas meitenes dzīvību. Edgars Rinkēvičs ar saviem Militārās policijas apsardzes karavīriem bija devušies izbraucienā ar riteņiem, kad pie Rīgas HES aizsargdambja noticis nelaimes gadījums.

Kāda meitene, vēloties atvēsināties, veldzējusies pie HES aizsargdambja un nejauši ieslīdējusi ūdenī. Viņa pati saviem spēkiem nespēja izkļūt no ūdens.

Prezidents raksta, ka viņa apsardzes darbinieki rīkojušies zibenīgi un viņš pat nepaguvis kārtīgi pamirkšķināt acis, kad jau drosmīgie vīri bija klāt pie nelaimē nonākušās meitenes un viņu izglābuši. Tā nu iespējamā traģēdija noslēgusies vien ar nelielu izbīli, stāsta prezidents, aicinot ikvienu būt piesardzīgu.

Sākoties siltākam laikam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vienmēr atgādina par piesardzību, atpūšoties pie ūdens. Būsim uzmanīgi.

Kā zināms, Edgars RInkēvičs regulāri savā brīvajā laikā izvēlas doties izbraucienos ar riteni.