Edgara Rinkēviča darba vizīte Ventspils valstspilsētā

23. maijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Ventspils valstspilsētu. Šī bija interesanta un dinamiska diena, sajūtās dalās Valsts ...

gallery icon
22
Sabiedrība
2024. gada 23. maijs, 23:15

FOTO: Valsts prezidents "spridzina" Ventspilī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

23. maijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Ventspils valstspilsētu. Šī bija interesanta un dinamiska diena, sajūtās dalās Valsts pirmā persona.

"Beidzot spridzinu!" par saviem piedzīvojumiem Ventspils Zinātnes centrā mikroblogošanas vietnē "X" vēsta Rinkēvičs. 

“Šodien man bija iespēja tikties ar Ventspils valstspilsētas vadību, Ventspils tehnikuma mācībspēkiem un audzēkņiem, dažādu nozaru uzņēmumiem un klātienē uzrunāt un uzklausīt Ventspils iedzīvotājus. Priecē, ka Ventspilī ir augsts nodarbināto skaits un tiek domāts, kā piesaistīt arvien jaunus cilvēkus un arī jaunas investīcijas. Protams, ka tradicionāli Ventspils ir pazīstama ar spēcīgu apstrādes rūpniecības nozari un transporta sektoru, kuru nenoliedzami ir ietekmējusi vēl nesenā pandēmija, gan Krievijas karš Ukrainā. Tādēļ svarīgi izmantot ostas teritorijas priekšrocības reģionos, lai attīstītu enerģētikas nozares projektus, veicinātu jaunu modernu rūpnīcu būvniecību un piesaistītu augsti kvalificētu darbaspēku. Vienlīdz svarīgi ir mērķtiecīgi Ventspils valstspilsētas ieguldījumi apkārtējās vides uzlabošanā, kas katram ventspilniekam sniedz arī kvalitatīvu darba un dzīves telpu,” vizītes noslēgumā pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Vizītes ietvaros Valsts prezidents nolika ziedus pie piemiņas akmens „Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelme” un viesojās Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā.