foto: Publicitātes attēls
Militārā vingrinājuma dēļ Ādažu apkārtnē brīdina par iespējamiem satiksmes traucējumiem
Sabiedrība
2024. gada 23. maijs, 15:46

Militārā vingrinājuma dēļ Ādažu apkārtnē brīdina par iespējamiem satiksmes traucējumiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien, 24. maijā, militārajā poligonā “Ādaži” un tā apkārtnē norisināsies ikgadējais militārais vingrinājums “Baltic Warrior”, lai veicinātu Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīru saliedētību kopēju uzdevumu izpildē, kā arī pilnveidotu fizisko un psiholoģisko noturību.

Militārā vingrinājuma “Baltic Warrior” laikā Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, startējot pāros, veiks aptuveni 30 kilometru garu distanci. Vingrinājums sāksies ar 17 kilometru garu forsēto pārgājienu, nesot 15 kilogramus smagu mugursomu. Nākamais uzdevums  vingrinājuma dalībniekiem būs viena kilometra gājiens, nesot kanoe laivu, kam sekos 12 kilometru brauciens pa upi Gauja. Pārbaudījuma noslēgumā jāveic 1,5 kilometra skrējiens līdz finišam Carnikavas pludmalē. 

Sauzemes spēku Mehanizētā kājinieku brigāde informē, ka pārgājiena laikā var tikt īslaicīgi ierobežota satiksmes kustība pa koplietošanas ceļiem militārā poligona "Ādaži" un Kadagas ciema apkārtnē.

Tā kā militārā vingrinājuma laikā iespējami īslaicīgi ceļu satiksmes kustības ierobežojumi, sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Iedzīvotāji ir aicināti sekot līdzi informācijai Sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes soctīklu kontos.