Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ventas vārda dienas svinības Nīkrācē

Ventas upes vārda dienas svinības, 23.04.2024

Ar pikniku, dziesmām un ziedu vainagiem atzīmē Ventas upes vārda dienu.

Novadu ziņas

FOTO: ar pikniku, dziesmām un ziedu vainagiem atzīmēta Ventas upes vārda diena

Jauns.lv

Pirmdien, 20. maijā, kad vārda dienu svin Venta, Kuldīgas novada iedzīvotāji piedalījās zibakcijā – pikniks upes krastā.

FOTO: ar pikniku, dziesmām un ziedu vainagiem atzī...

Skrundā pie baskāju takas ar dziesmām, pikniku un lielformāta āra spēlēm, iedzīvotāji sumināja upi svētkos. Ar dziesmām uzstājās jauktais senioru koris “Skrunda”. Savukārt Skrundas kultūras nama mazie dejotāji kopā ar vecākiem bija izveidojuši ziedu virteni, ko svinīgi, dziedot dziesmu, palaida upes tecējumā no Ventas krasta. 

Kuldīgā Ventas vārda dienas svinības notika Pastaigu takas atpūtas vietā pie Putnudārza. Tur bija iekārtota piknika vieta Iedzīvotājiem, spēlēja akordeonists Kaspars Gulbis, un bērnus priecēja lielie burbuļi. Īpašais vakara pārsteigums bija Tautas deju ansamblis Venta.

Savukārt pie Riežupes ietekas Ventā līdzās piknika vietai bija sarīkota skautu maizīšu cepšanas meistarklase.

Nīkrācē Ventas vārda dienas svinības notika pie Lēnu pils, kur iedzīvotāji piedalījās āra spēlēs, kā arī kopīgi palaida Ventā no ceriņiem un spirejas pīto vainagu. Vainaga darināšanā piedalījās Irēna Ose un Ēriks Peders.

“Lai vainagu palaistu upē pa straumi, bija pat pašiem jāpeld un jānogādā tuvāk straumei. Pēc Ventas sveikšana devāmies pils dārzā, lai lietū spēlētu ārā lielformāta Cirka spēli. Pēc labi pavadīta mirkļa klātesošiem bija iespēja apskatīt Lēnu pili pašas īpašnieces Lienes pavadībā. Paldies visiem, kas sveica Ventu vārda dienā un piedalījās pasākumā. Paldies pils saimniecei Lienei Zvīdriņai par viesmīlību,” Saka Ilona Rītiņa, Nīkrāces pagasta pārvaldes vadītāja. 

Organizētajā zibakcijā piedalījās vairāku pilsētu un pagastu iedzīvotāji.