foto: Ieva Makare/LETA
Talsu novada pašvaldības izpilddirektors Haselbaums atstāj amatu; uz laiku aizvietos Bārda
Izpilddirektora pienākumus uz laiku pildīs izpilddirektora vietnieks attīstības plānošanas un nekustamā īpašuma jautājumos Valdis Bārda
Novadu ziņas
2024. gada 22. maijs, 19:46

Talsu novada pašvaldības izpilddirektors Haselbaums atstāj amatu; uz laiku aizvietos Bārda

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nepilnā darba laika dēļ amatu 24.maijā atstās Talsu novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Haselbaums, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Trešdien Talsu novada domes ārkārtas sēdē tika izskatīts Haselbauma iesniegums ar lūgumu darba tiesiskās attiecības izbeigt 24.maijā. Izpilddirektora amatu viņš ieņem kopš 2022.gada nogales. Desmit deputātiem balsojot "par", desmit deputātiem balsojot "pret" un diviem deputātiem atturoties, šis lēmums tika atbalstīts.

Izpilddirektora pienākumus uz laiku pildīs izpilddirektora vietnieks attīstības plānošanas un nekustamā īpašuma jautājumos Valdis Bārda, informēja Fedko.

Domes sēdē pieņemti lēmumi par pašvaldības izpilddirektora un izpilddirektora vietnieka administratīvajos un finanšu jautājumos izraudzīšanos atklātā konkursā, izveidojot konkursa komisiju un nosakot vērtēšanas kārtību un kritērijus, tostarp kandidāta izglītības, iepriekšējās darba pieredzes un kompetences prasības.

Kā vēstīts, Talsu novada dome līdzekļu taupīšanas nolūkā ir pārgājusi uz četru dienu darba nedēļu, attiecīgi par piektdaļu darbiniekiem samazinot darba algas.

Šogad darbu Talsu novada pašvaldībā atstājuši aptuveni 100 darbinieki. Fedko informēja, ka darbinieki ir pārtraukuši darba tiesiskās attiecības gan amata vietu likvidācijas dēļ, gan, nepiekrītot nepilnajam darba laikam, gan arī citu iemeslu dēļ, kas nav saistīti ar pašvaldības finansiālajām problēmām.