foto: twitter.com/EvijaUnama
“iģi na*** sa svaimi rozami!” Iedzīvotājus pārsteidz RNP darbinieka uzvedība
RNP algota darbinieka rīcība šokē iedzīvotājus.
Sabiedrība
2024. gada 22. maijs, 17:01

“iģi na*** sa svaimi rozami!” Iedzīvotājus pārsteidz RNP darbinieka uzvedība

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā vietnē "X" pausts sašutums par Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) darbinieka uzvedību zaļās zonas sakopšanas darbu laikā.

“Kaimiņš pie mājas, zaļajā zonā, iestādījis rozītes. Jā, nav nožogojis un tās ieaugušas zālē. Šodien atbrauc RNP pārvaldnieka algots pļāvējs. Kaimiņš lūdz nebraukt pāri stādiem, bet aptrimmerēt. Atbilde - “iģi nah*j sa svaimi rozami!”. Un nolīdzina,” raksta Evija.

Notikušo komentējuši arī citi sociālās vietnes "X” lietotāji, norādot, ka nav saprotams, kā RNP darbinieks var šādi komunicēt.

“Man ir skaidrs, ka konkrētais darbinieks ir rupeklis, kuram derētu saskarsmes kultūras apmācības vai cits stimuls apjēgt, ka ar līdzcilvēkiem nedrīkst sarunāties krievu valodas trīsstāvīgos lamuvārdos,” raksta Edgars.

Savukārt Ilze norāda: "Un pēc tam visi gaudo, ka, redz, Rīgā dažādās apkaimēs dzīves vide slikta, ka iedzīvotāji nerūpējas, to negrib uzlabot utt. Kaut kāds postsovjetisms tā visa attieksme. Laikam iepirkti dārgie zāles pļāvēji, lai var tā kārtīgi visu dzīvo ātri nopļaut.”

Lietotājs Dona tikmēr novērojis, ka "Rīgas namu pārvaldnieka darbības teritorijās mēdz savus "neaizskaramos" stādus salikt riepās, aplikt ar salauztiem slotu kātiem un citiem būvgružiem. Un komunikācija ar autoriem pārsvarā po russki."

Incidentu komentējis arī Rīgas namu pārvaldnieks, piekrītot, ka šāda komunikācija un rīcība nav pieņemama.

“Sazinājāmies ar uzņēmumu, kas mūsu uzdevumā pļauj šo zālāju - uzņēmums ļoti nožēlo notikušo, strādās ar saviem darbiniekiem un ir apņēmušies iestādīt jaunas rozītes nopļauto vietā. Paldies, ka nepalikāt vienaldzīga un ziņojāt,” atbildes komentārā pauž RNP.