foto: Edijs Pālens/LETA
Rinkēvičs: Latvijas prioritātes ir iekšējā drošība un izglītība
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Politika
2024. gada 22. maijs, 11:19

Rinkēvičs: Latvijas prioritātes ir iekšējā drošība un izglītība

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ja Latvijai nāksies "savilkt budžeta jostu", tad galvenais ir, lai neciestu valsts iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, paudis Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš atzina, ka, ja valsts finanšu plāni nepildās un ekonomiskā situācija liek savilkt budžeta jostas, tad to var darīt gan šogad, gan arī nākamgad, tomēr svarīgākais ir, lai neciestu prezidenta nosauktās prioritārās jomas.

Rinkēvičs uzskata, ka katras nozares atbildīgā ministra kompetencē ir atrast balansu piesaistīt līdzekļus savai nozarei, lai nesanāktu tā, ka vairāk naudas saņem tas, kurš skaļāk kliedz. Vienlaikus tas nav viegls uzdevums.

"Es zinu, ka nekad nevarēs visiem iedot visu, bet ir jāmēģina saprast vismaz kaut kādā plānveidīgā kārtībā, ka ir kaut kādas lietas, kar ir jāizdara, un tad, protams, nāk kaut kādas ļoti jaunas, skaistas, labas lietas," izteicās Rinkēvičs.

Latvijā dažādās nozarēs joprojām ir vērojama ārkārtīgi liela nelīdzsvarotība, uzskata prezidents.

Viņaprāt, lai veiksmīgāk piesaistītu investīcijas, jāveicina kreditēšana un jāmazina birokrātija, kuras samazināšana nemaz neprasa lielus finanšu ieguldījumus.