91 gadu vecais Torņakalna nāvējošās avārijas vaininieks nav sācis atvainoties bojāgājušās jaunietes vecākiem
foto: Zane Bitere/LETA
112
2024. gada 22. maijā, 12:16

91 gadu vecais Torņakalna nāvējošās avārijas vaininieks nav sācis atvainoties bojāgājušās jaunietes vecākiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas tiesa sāka skatīt krimināllietu, kurā 91 gadu vecs vīrietis apsūdzēts par to, ka izprovocējis ceļu satiksmes negadījumus un uzbraucis diviem gājējiem. Negadījumā no gūtajām traumām mira nepilngadīga jauniete.

91 gadu vecais Torņakalna nāvējošās avārijas vaini...

Pērn 9. decembrī Jelgavas ielā Rīgā notika letāls ceļu satiksmes negadījums: transportlīdzeklis uz neregulējamas gājēju pārejas uzbrauca nepilngadīgai jaunietei, kura no gūtajām traumām mira un pēc tam arī citai personai.

Apsūdzētais Jānis Kubliņš savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapturēja transportlīdzekli pirms neregulējamas gājēju pārejas, bet turpināja braukt un nedeva ceļu gājējam. Rezultātā viņš meiteni notrieca. Automašīna viņu novilka vēl kādus desmit metrus, turpināja braukt un aptuveni pēc simts metriem "uzkabināja" uz motora pārsega vēl vienu jaunieti, kurš nopietnas traumas neguva un tiesā uzstājās kā liecinieks.

Policija secinājusi, ka iespējamais avārijas iemesls ir autovadītāja neuzmanība. Vispirms Jānis Kubliņš paziņoja, ka viņa automašīnai atteikušās bremzes, ko tehniskajā ekspertīzē neatklāja. Pēc tam apsūdzētais sāka apgalvot, ka neko neatceras par notikušo.

Pirmā tiesas sēde šajā lietā bija slēgta. "Latvijas Avīze" vēsta, ka bojāgājušās Jūlijas māte uz tiesu ieradusies kā cietusī, bet viņas tēvs Artūrs Kučinskis tiesā bijis klāt kā klausītājs, tāpēc viņam lūgts atstāt zāli. Bojāgājušās jaunietes tēvs, pareizticīgo garīdznieks, saka, ka apsūdzētais nav mēģinājis sazināties ar ģimeni, nav izteicis nožēlu un atvainojies. "Mums nebija iebildumu pret tikšanos. Mēs piedotu un nekas nebūtu pret, ja viņš saņemtu vismazāko likumā paredzēto termiņu. Un tagad - lai lemj tiesa. Cilvēciski man tiesājamā žēl – ir viņam vai nav sirdsapziņas. Galvenais, ka mēs gribam, lai viņš vairs nesēžas pie stūres un nevienu neapdraud." Jautāts, kāpēc Dievs ļauj bērniem šādā veidā traģiski nomirt, viņš sacīja: "Man šobrīd ir grūti atbildēt uz šo jautājumu. No ticības viedokļa Dievu nevar vainot. Visā pasaulē valda cilvēki. Arī mašīnas vada cilvēki, nevis Dievs."