FOTO: ukraiņu kopiena Rīgā dodas gājienā, svinot Pasaules Višivankas dienu
Ukraiņu kopienas gājiens Rīgā par godu Pasaules Višivankas dienai (foto: Juris Rozenbergs)
Sabiedrība
2024. gada 16. maijs, 18:05

FOTO: ukraiņu kopiena Rīgā dodas gājienā, svinot Pasaules Višivankas dienu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rīgā ceturtdien notika ukraiņu kopienas gājiens par godu Pasaules Višivankas dienai, kas ir tradicionālie ukraiņu tautisko kreklu svētki.

Ukraiņu kopienas gājiens par godu Pasaules Višivankas dienai; 16.05.2024.

Rīgā noticis ukraiņu kopienas gājiens par godu Pasaules Višivankas dienai, kas ir tradicionālie ukraiņu tautisko kreklu svētki.

gallery icon
40

Gājiens sākās pie Latvijas Nacionālās operas un baleta, bet noslēgumā paredzēta ukraiņu mūziķa "Constantine" uzstāšanās un labdarības izsole "Ukrainas mājā Latvijā", Strūgu ielā 4, Rīgā.

Biedrība "Ukrainas māja Latvijā" aizsāk Pasaules Višivankas dienas svētkus Latvijā ar ukraiņu kopienas gājienu un labdarības akciju "Ne tikai Višivankas diena". Pasākuma rīkotāji norāda, ka gājiena mērķis ir aktualizēt jautājumu par 20 000 ukraiņu bērnu nolaupīšanu un deportēšanu uz Krievijas teritoriju.

"Ukraiņi visā pasaulē atzīmē Višivankas dienu, tērpjoties nacionālā tautastērpā, ar to parādot tā skaistumu, tradīcijas un kultūru, bet tajā pašā laikā pievēršot uzmanību Krievijas mērķim iznīcināt Ukrainas cilvēkus un nacionālo identitāti," uzsver biedrība "Ukrainas māja Latvijā".

Gājiens noslēgums paredzēts "Ukrainas mājā Latvijā", kurā ar koncertu uzstāsies ukraiņu mūziķis "Constantine". Visiem dalībniekiem, kuri būs tērpušies nacionālā tautastērpā višivankā, būs iespēja piedalīties labdarības izlozē. Tāpat sabiedrība ir aicināta portālā "Ziedot.lv" veikt ziedojumu drona iegādei 148.artilēristu brigādei, kura patlaban cīnās par okupēto Doneckas apgabalu.

"Ukrainas māja Latvijā" dibināta 2023.gadā ar Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu. "Ukrainas māja Latvijā" veidots kā ukraiņu kopienas centrs, identitātes, kultūras un mākslas saglabāšanas vieta, kā arī praktiska vieta - centrs, kur saņemt palīdzību ukraiņu bēgļiem.