Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jelgavā sākas peldsezona: par ko brīdina pašvaldības policija?
foto: Jelgavas valstpilsētas pašvaldība
Peldsezonas laikā darbu sāk Jelgavas pašvaldības policijas inspektori.
Novadu ziņas

Jelgavā sākas peldsezona: par ko brīdina pašvaldības policija?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Peldsezonas laikā pilsētas pludmalēs – Lielupes labā krasta un Pasta salas peldvietā – darbosies Jelgavas pašvaldības policijas inspektori.

Jelgavā sākas peldsezona: par ko brīdina pašvaldīb...

Oficiālās peldsezona laikā no 15. maija līdz 15. septembrim ik dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00 par atpūtnieku drošību rūpēsies, uzraugot gan ūdens, gan krasta zonā notiekošo, un nepieciešamības gadījumā sniegs pirmo medicīnisko palīdzību, pašvaldības policijas inspektori. 

Jelgavas pašvaldības policija brīdina, lai peldvietās būtu patīkami atrasties visiem, ir aizliegts vest suņus, tajā skaitā arī klēpja sunīšus, aizliegts smēķēt un lietot alkoholiskos dzērienus, aizliegts peldēt neatļautās vietās, braukt ar ūdenstransportu tuvu peldvietai. Citi noteikumi, kas jāievēro, apmeklējot peldvietas, ir publicēti uz informatīvajiem stendiem pludmalēs.

Jelgavas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Paula Liepa informē, ka pagājušogad pilsētas oficiālajās peldvietās reģistrēti 206 notikumi. No tiem 16 gadījumos atpūtniekiem sniegta medicīniskā palīdzība, tāpat reģistrēti gadījumi saistībā ar sabiedriskās kārtības neievērošanu. Visbiežākie pārkāpumi bija katamarānu iebraukšana peldvietas zonā (48 aizrādījumi), peldēšana aiz bojām (42 aizrādījumi), dzīvnieku ievešana peldvietā (45 aizrādījumi), kā arī smēķēšana peldvietas teritorijā (30 aizrādījumi).

Papildus Veselības inspekcija (VI) rūpēsies par to, lai atpūta pie ūdeņiem un peldēšanās būtu droša, reizi mēnesī uzraugot peldvietu ūdens kvalitāti. Ar mērījumiem varēs iepazīties inspekcijas mājaslapā. Turpat atrodama arī informācija par iedzīvotāju līdzdalību peldūdens kvalitātes novērojumos. VI ikvienu aicina veikt individuālos ūdens kvalitātes novērojumus un par tiem ziņot.

Jau no aprīļa beigām Lielupē un Driksā patrulēt Jelgavas pašvaldības policijas ūdens policistu patruļa, uzraugot ūdenstransporta satiksmi un kuģošanas noteikumu ievērošanu pilsētas upēs.