Rinkēvičs dosies vizītē pie pāvesta
foto: ZUMAPRESS.com
Pāvests Francisks.
Sabiedrība
2024. gada 11. maijā, 18:23

Rinkēvičs dosies vizītē pie pāvesta

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nākamnedēļ Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam paredzēta vizīte pie Svētā Krēsla, Neatkarīgā Maltas Ordeņa un Itālijā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rinkēvičs dosies vizītē pie pāvesta...

Paredzēts, ka otrdien, 14. maijā, un trešdien, 15. maijā, Rinkēvičs oficiālā vizītē apmeklēs Itāliju. Oficiālās vizītes laikā Latvijas prezidentam plānotas tikšanās ar Itālijas prezidentu Serdžo Matarellu, Itālijas premjerministri Džordžu Meloni un citām Itālijas augstākajām amatpersonām.

Rinkēvičam paredzēta arī saruna ar Itālijas uzņēmējiem un augstskolu pārstāvjiem, kā arī tikšanās ar Itālijā dzīvojošajiem tautiešiem un vairākas intervijas Itālijas lielākajiem medijiem.

Savukārt 16.maijā Rinkēvičs atradīsies vizītē pie Svētā Krēsla. Vizītes laikā Latvijas prezidentam plānota audience pie Viņa Svētības pāvesta Franciska. Tāpat plānota saruna ar Viņa Eminenci Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu.

Rinkēvičam paredzēta arī dalība filmas demonstrējumā par godināmo bīskapu Boļeslavu Sloskānu, kā arī intervija Vatikāna radio.

Plānots, ka Latvijas prezidents 17.maijā atradīsies vizītē pie Neatkarīgā Maltas Ordeņa. Vizītes laikā Rinkēvičam plānota saruna ar Neatkarīgā Maltas Ordeņa valsts galvu Viņa Eminento Augstību princi un lielmestru Džonu Danlapu.