Jēkabpilī aizliedz kāpt uz aizsargdambja
Daugavas kreisā krasta aizsargdambja būvdarbi (foto: Jēkabpils novada dome / Facebook)
Novadu ziņas
2024. gada 25. aprīlis, 15:22

Jēkabpilī aizliedz kāpt uz aizsargdambja

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jēkabpils novada dome brīdina, ka Daugavas kreisā krasta aizsargdambja teritorija šobrīd ir būvlaukums, kurā tiek veikti būvdarbi, tādējādi aizliegts staigāt un braukt pa aizsargdambi un Pļaviņu ielu Jēkabpilī.

Dome lūdz iedzīvotājiem ievērot uzstādītās brīdinājuma un aizlieguma zīmes aizsargdambja pārbūves posmā un nepārvietoties pa dambi.

Jau ziņots, ka pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma veiksmīgi atsākti darbi pie Daugavas aizsargdambja remonta Jēkabpilī. Pirms pārtraukuma iesāktie darbi pavasara plūdus ir izturējuši veiksmīgi un būvnieki ziņo, ka hidroloģiskie apstākļi ir labvēlīgi būvniecībai.

Līgums par aizargdambja stiprināšanu ir dārgākais Jēkabpils vēsturē. Projekta izmaksas ir gandrīz 17 miljoni eiro un to finansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds, valsts un pašvaldība. Dambis tiks stiprināts visā tā garumā padarot to drošāku un izturīgāku pret plūdiem.

Jāpiebilst, ka 2023. gada janvārī Jēkabpils pilsētā un novadā notika vieni no lielākajiem un dramatiskākajiem plūdiem pēdējā gadsimta laikā Latvijā, nopostot plašas teritorijas, ūdens līmenim Daugavā pietuvojoties rekordaugstai 1981. gada atzīmei. 14. janvārī ūdens līmenis sasniedza 8,92 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liekot aicināt iedzīvotājus nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām. 13. janvārī vietām sāka brukt pilsētas aizsargdambis, tomēr bīstamākajā vietā to izdevās nostiprināt.

Jēkabpils pēc plūdiem, 2023. gada 21. janvāris

Jēkabpils plūdu novēršanas darbos liela loma bija Civilās aizsardzības komisijas pieredzei, atklāja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP). Viņš ...

gallery icon