foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja
Edgars Rinkēvičs par gandrīz 300 tūkstošiem eiro iegādājies krājobligācijas
Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība
2024. gada 22. aprīlis, 15:33

Edgars Rinkēvičs par gandrīz 300 tūkstošiem eiro iegādājies krājobligācijas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izlēmis lielu daļu savu bezskaidrā naudā uzkrāto līdzekļu ieguldīt krājobligācijās.

Kā liecina VID publiskotā Rinkēviča amatpersonas deklarācija par 2023. gadu, prezidents pērn iegādājies krājobligācijas 299 700 eiro vērtībā. Aptuveni rēķinot, šāda ieguldītā summa Rinkēvičam pēc gada nesīs 10 tūkstošu eiro lielu peļņu.

Rinkēviča bezskaidrās naudas uzkrājumi nu sarukuši līdz 71 tūkstotim eiro "Swedbank", 1084 eiro "Revolut", 3883 eiro "Swedbank Life Insurance SE" Latvijas filiālā un 18,3 tūkstošiem eiro AS "Swedbank Atklātais Pensiju Fonds". Tāpat viņš deklarējis īpašumā esošu dzīvokli Rīgā un dzīvokli Jūrmalā. Transportlīdzekļu, aizdevumu un parādu prezidentam nav.

Algā par 2023. gadu Rinkēvičs saņēmis 59 tūkstošus eiro kā ārlietu ministrs, bet gandrīz 47 tūkstošus eiro kā Valsts prezidents, šo amatu viņš pilda kopš 8. jūlija.

Sveicēju pūļi dodas uz prezidenta Rinkēviča inaugurāciju

Sestdien, 8. jūlijā amatā stājās jaunais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš ir septītais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas ...

gallery icon