foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Negadījums Rīgas stacijā: lai atbrīvotu zem vilciena pakļuvošo vīrieti, mašīnistam nācās pabraukt atpakaļ
Aculiecinieka video./Kadrs no notikuma vietas.
112
2024. gada 13. aprīlis, 09:12

Negadījums Rīgas stacijā: lai atbrīvotu zem vilciena pakļuvošo vīrieti, mašīnistam nācās pabraukt atpakaļ

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Centrālajā stacijā nopietni cietis cilvēks, pakļūstot zem pasažieru vilciena. Iemesli, kāpēc vīrietis nonācis uz sliedēm, pagaidām nav skaidri. Pēc glābšanas darbu pabeigšanas cietušais tika hospitalizēts, ziņo raidījums "Degpunktā".

Ceturtdien īsi pirms pusnakts stacijas laukumu pie tirdzniecības centra "Origo" izgaismoja glābšanas un medicīnas mašīnu bākuguns. Šoreiz pie platformām metušies ārkārtas dienestu darbinieki, lai palīdzētu cilvēkam, kurš pakļuvis zem pasažieru vilciena.

Avāriju uz trešās platformas fiksējis arī aculiecinieks, kurš izkāpis no vilciena, lai tiktu skaidrībā par apstāšanās iemesliem. Video dzirdams, ka cilvēks, kurš pakļuvis zem lokomotīves, izjūt spēcīgas sāpes. Viņa kājas ir sadragātas.

Lai atbrīvotu cietušo, mašīnistam nācās uzsākt kustību atpakaļgaitā. Cietušais medicīnas iestādē smagā stāvoklī nogādāts medicīnas speciālistu brigādes pavadībā.

Notikuma vietā strādāja divas medicīnas brigādes. Iemesli, kāpēc cilvēks nokļuvis uz sliedēm, tuvojoties vilcienam, nav skaidri. Iespējams, ka dzelzceļa videonovērošana palīdzēs likumsargiem.