Sabiedrība
2024. gada 12. aprīlis, 13:26

FOTO; VIDEO: kā šobrīd izskatās Lucavsalā, kur iecerēts celt milzīgo futbola stadionu

Jauns.lv

Jau vairākas dienas sabiedrībā dedzīgi tiek apspriests plāns būvēt Lucavsalā augstākajām UEFA prasībām atbilstošu futbola stadionu.

Mūsdienīga multifunkcionāla nacionāla stadiona trūkums Latvijā ilgstoši bijis sasāpējis jautājums. Latvija šobrīd ir vienīgā valsts Eiropā bez sava augstākajām UEFA prasībām atbilstoša futbola stadiona.

Kā šobrīd izskatās Lucavsalā, kur iecerēts celt milzīgo futbola stadionu

Mūsdienīga multifunkcionāla nacionāla stadiona trūkums Latvijā ilgstoši bijis sasāpējis jautājums. Latvija šobrīd ir vienīgā valsts Eiropā bez sava augstākajām UEFA ...

gallery icon

Taču tik milzīga būvprojekta realizēšana Lucavsalā ir sašķēlusi sabiedrību tajos, kuriem rūp tur līdz šim aizvadītās dzīves ritma saglabāša - mazdārziņi, mājas, klusums un daba - un tajos, kuri vēlas Latviju darīt pamanāmāku lielā sporta pasaulē.

Pa vidu ir arī ļaudis, kas norāda uz virkni citiem būtiskiem faktoriem un niansēm, tostarp, arī tādu lietu kā blakus esošās transporta infrastruktūras neatbilstību paredzamai lielai cilvēku plūsmai uz šāda veida stadionu.

foto: Publicitātes foto
Ieplānots, ka UEFA augstajiem standartiem atbilstošais futbola stadions izskatīsies šādi.

Zināms arī, ka 17. aprīlī, trešdien Rīgas centrā iedzīvotāji grasās piketēt "par zaļas Lucavsalas saglabāšanu pilsētas sirdī".

"Ikviens, kam rūp Lucavsalas nākotne ir gaidīts trešdien, 10.30 ierasties pie Rīgas domes, lai ar savu klātbūtni paustu, ka Lucavsalai un ģimenes mazdārziņiem jāpaliek neskartai teritorijai – bez apbūves un ekovidi iznīcinošas infrastruktūras. Lucavsala ir nozīmīga daļa no Rīgas zaļajām plaušām. Ņemot vērā, ka pasaule šobrīd slīgst dziļā klimata krīzē, sala ir pelnījusi zaļot un attīstīties zaļā kursa virzienā. Lucavsala ir rīdzinieku iemīļota atpūtas vieta. Ik dienu cilvēki uz salu plūst no malu malām. Šeit savu mieru rod gan atpūtnieki, gan peldētāji, putnu vērotāji un makšķernieki, airētāji un slēpotāji, staigātāji, riteņbraucēji un dārznieki," saka organizatori.

Zināms, ka 17. aprīlī Rīgas domes sēdē, kas sāksies 11.00 izšķirsies 10 hektāru Lucavsalas zemes liktenis.

Deputāti balsos vai uz pieciem gadiem nodot šo zemi Latvijas futbola federācijas (LFF) bezatlīdzības lietošanā potenciālai nacionālā futbola stadiona plānošanai un būvniecībai.

Lucavsala stadiona būvniecībai tika izraudzīta, izvērtējot deviņas vietas. Devāmies uz šo vietu, lai iemūžinātu, kā tur izskatās šobrīd.