Novadu ziņas
2024. gada 10. aprīlis, 20:01

Daugavpils kluba siena apķēzīta ar Krieviju slavējošu uzrakstu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Uz kluba "Artilērijas pagrabi" sienas Daugavpilī naktī uz trešdienu ieskrāpēts Krieviju slavējošs uzraksts, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

Kluba ēkā izvietotas novērošanas kameras, taču remontdarbu dēļ tās šobrīd ir izslēgtas.

Valsts policija ierosinājusi administratīvā pārkāpuma procesu par militārās agresijas un kara noziegumus slavinoša simbola izmantošanu publiskā vietā. Šobrīd notiek izmeklēšana un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Kluba īpašnieks Andrejs Faibuševičs novērojis, ka agresija pēdējā laikā palielinājusies. Pirms dažām dienām klubā noticis kautiņš, kurā krievu valodā runājoši cilvēki izsauca agresorvalsti slavējošus saukļus. "Pēdējā laikā ir aktivizējušies arī "rašisti" Daugavpilī, varbūt, ka 9. maijs tuvojās…. Cerēsim, ka mūsu policija darīs visu, kas viņu spēkos, un ka tas netiks kvalificēts kā administratīvais pārkāpums," viņš sacīja.

Viņš piebilda, ka Daugavpilī klubs ik pa reizei sastopas ar krieviski runājošiem klientiem, kuri apzināti provocē, norādot, ka nīst Latviju. "Aprīļa mēneša laikā mums ir bijuši jau divi gadījumi īsā laika periodā. 6. aprīlī viens šāds personāžs izraisīja konfliktu ar draudiem un Krievijas kara slavināšanu, izraisot kautiņu un nodarot vidēji smagus miesas bojājumus kādam no mūsu apmeklētājiem. Protams, tika nodots policijā," pastāstīja Andrejs Faibuševičs.

Viņš arī uzskata, ka šāda agresija rodas valsts pārlieku maigās politikas dēļ, vēsta "lsm.lv".  "Varētu domāt, ka viņi ir sajutuši asins smaku sakarā ar rietumvalstu, teiksim tā, vājo atbalstu Ukrainai un slikto stāvokli frontē," viņš norādīja.