112
2024. gada 9. aprīlis, 10:29

32 gadus vecs šoferis iet bojā, iebraucot ar auto Daugavā. Vai tas darīts apzināti?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgā sestdienas, 6. aprīļa, vakarā glābēji vairākas stundas strādāja 11. novembra krastmalā, mēģinot izvilkt automašīnu no Daugavas. Kad automašīna izvilkta, iekšpusē atrastas jauna vīrieša mirstīgās atliekas. Šobrīd policija cenšas noskaidrot, vai autovadītājs tīši iebraucis ūdenī vai arī tas bijis negadījums, ziņo raidījums "Degpunktā".

Spriežot pēc videoieraksta, mašīna salīdzinoši ātri braukusi pa krastmalu. Tad vienā mirklī, strauji mainot braukšanas virzienu pa labi, nebremzējot, automašīna ar blīkšķi iegāzās ūdenī. Ieraugot notiekošo, aizmugurē braucošās "Škoda" vadītājs apstājās ielas malā, skrēja pārbaudīt, vai var palīdzēt, un izsauca ārkārtas dienestus.

Agris Asups, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis, sacīja: "Automašīna tika atrasta 20 metrus no krasta. 8 metru dziļumā. Piedalījās ūdenslīdēji ar glābšanas mašīnām. Šī automašīna tika nogādāta līdz krastam un pēc tam izvilkta. Komplikācija šeit ir tā, ka upe ir liela, un straume ir liela, tāpēc mašīna šeit var nokrist, bet pēc tam to var atrast ļoti tālu. Ņemot vērā, ka dziļums ir ļoti liels, redzamība arī nav īpaši laba."

Valsts policijas pārstāve Lāsma Greidāne informēja, ka pēc vairāku dienestu iejaukšanās automašīna izcelta no Daugavas, bet tās salonā atrasts 1992. gadā dzimuša vīrieša līķis.

Šobrīd tiek veiktas ekspertīzes un policija turpina noskaidrot notikušā apstākļus, izskatot dažādas iespējamās notikušā versijas. 

Valsts policija aicina atsaukties ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekus, kuri var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju, kā arī pasažieri, kurš Vecrīgā izkāpa no iepriekš minētā transportlīdzekļa īsi pirms negadījuma, zvanot pa tālruņa numuru 67086683, 29606623 (darba dienās no plkst. 8.00 līdz 16.30) vai 110.