foto: LETA
Latvijā notiks Eiropas čempionāts muitas kinologiem un suņiem
Muitas suns
Sabiedrība
2024. gada 8. aprīlis, 14:44

Latvijā notiks Eiropas čempionāts muitas kinologiem un suņiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijā no 16.aprīļa līdz 19.aprīlim notiks Eiropas atklātais čempionāts muitas kinologiem ar darba suņiem, informēja Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji.

Ar šo starptautisko pasākumu noslēgsies projekta "Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā "Terehova"" īstenošana. Čempionātā piedalīsies komandas no 12 valstu muitas dienestiem.

Sacensībās piedalīsies muitas kinologu komandas ar narkotisko vielu un skaidras naudas meklēšanā apmācītiem darba suņiem no Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Lietuvas, Moldovas, Rumānijas, Serbijas, Slovākijas, Zviedrijas un četras mājinieku komandas. Latviju čempionātā pārstāvēs divas VID Muitas pārvaldes komandas, kā arī kinologu komandas no Valsts robežsardzes un Valsts policijas.

Otrdienas, 16.aprīļa, pievakarē notiks čempionāta atklāšana, bet 17.aprīlī vienlaikus divās vietās noritēs sacensības - Rēzeknē, VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas centrā, komandas sacentīsies narkotisko vielu un skaidras naudas meklēšanā transportlīdzekļos, bet Kaunatā - meklēšanā telpās.

Savukārt 18.aprīlī Ozolaines pagasta Bekšos komandas mērosies prasmēm aizliegto vielu un skaidras naudas meklēšanā bagāžā. Sacensības noslēgsies 19.aprīlī Rēzeknē, komandu pārstāvjiem startējot paklausības disciplīnā.

Tāpat 19.aprīlī plkst.13 VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas centrā notiks sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija un oficiālais projekta "Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā "Terehova"" noslēguma pasākums, kuru būs iespēja vērot arī skatītājiem.