Vizītē Latvijā ieradies Ukrainas premjerministrs Šmihaļs (04.04.2024.)

Latvijā šodien oficiālā vizītē ieradies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

gallery icon
Sabiedrība
2024. gada 4. aprīlis, 11:27

FOTO: vizītē Latvijā ieradies Ukrainas premjerministrs Šmihaļs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijā šodien oficiālā vizītē ieradies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, informēja Valsts kancelejā.

Latvija Ukrainai piešķīrusi jaunu palīdzības paketi un nodos bezpilota lidaparātus viena miljona eiro vērtībā Latvija Ukrainai sniegusi jaunu militārās palīdzības paketi.

Ukraina saņems arī bezpilota lidaparātus viena miljona eiro vērtībā, to Latvijas premjerministre Evika Siliņa paziņojumu brīfingā ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu.

"Latvija jau šomēnes ir paredzējusi nākamo militārās palīdzības paketi. Un mēs arī esam paredzējuši ziedojumus gan materiāli tehniskām lietām, gan arī munīcijai un bruņojumam, kas mums ir. Tieši munīcija ir ļoti svarīga Ukrainai. Mēs arī šodien šo pārrunājām ar Ukrainas premjerministru. Sprāgstvielas, transports, ieroči, personīgais aprīkojums ir ļoti svarīgi," viņa sacīja.

Arī Latvija ir iestājusies dronu koalīcijā un vienlaikus strādā šajā virzienā. Ukraina drīz saņems bezpilota lidaparātu partiju. "Pavisam drīz plānojam nosūtīt pirmos dronus kopumā viena miljona eiro vērtībā. Droni jau ir pārbaudīti. Mūsu kolēģi tos atzina par atbilstošiem prasībām," norādīja premjere.

Siliņa norāda, ka Latvija atbalstīja Čehijas iniciatīvu iegādāties artilērijas munīciju Ukrainai. Latvija ieguldīs 10 miljonus eiro. "Mēs arī piegādāsim nepieciešamo aprīkojumu, kā arī nodrošināsim Ukrainas militārpersonu rehabilitāciju," piebilda Evika Siliņa.

Abu valstu premjeru sarunās galvenā uzmanība veltīta atbalstam Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju un Latvijas un Ukrainas ciešākai sadarbībai ekonomikā un drošībā.

Pēc tam Ukrainas premjerministram plānota arī saruna ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), kā arī Okupācijas muzeja apmeklējums.