foto: Valsts policija
Kāda vīrieša dzīvoklī Rīgā likumsargi uzgājuši apjomīgu daudzumu narkotisko vielu
No dzīvokļa izņemtie vīstokļi.
112
2024. gada 3. aprīlis, 17:44

Kāda vīrieša dzīvoklī Rīgā likumsargi uzgājuši apjomīgu daudzumu narkotisko vielu

Jauns.lv

Latgales priekšpilsētā Valsts policija aizturējusi kādu 1986. gadā dzimušu vīrieti, kura dzīvoklī atrasti 236 grami amfetamīna un 158 vīstokļi ar nezināmas izcelsmes vielām.

Vīstokļi nosūtīti ekspertīzes veikšanai. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

foto: Valsts policija
No dzīvokļa izņemtās narkotiskās vielas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.