foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Latvijā nodegusi vēsturiska ēka, kur apmetušies muižkungi
Kadrs no notikuma vietas.
112
2024. gada 2. aprīlis, 13:13

Latvijā nodegusi vēsturiska ēka, kur apmetušies muižkungi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daudzviet Latvijā jau paspējis nograndināt pērkons un fiksētas zibens izlādes. Ugunsgrēks, iespējams, stihijas izraisīts, iznīcinājis vecu māju Smiltenes novadā, atstājot tās iedzīvotājus bez pajumtes. Ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinājās visu nakti, ziņo "Degpunktā".

Īsi pirms 22.00 vakarā vietējos iedzīvotājus šokēja biezie, mutuļojošie dūmi un iespaidīgās liesmas, kas pārņēma māju Raunas pagastā. Netālu dzīvojošais Raivis pamanījis arī uguni virs koku galotnēm. Viņš paredz, ka ugunsgrēks saistīts ar dabas stihiju, dzirdēts pērkons un redzamas spēcīgas zibens izlādes. Notikuma vietā ieradās septiņas autocisternas.

Raivis arī piebilst, ka nodegušās vēsturiskās ēkas vēsture ir gandrīz 150 gadus veca. Tur apmetušies arī muižkungi.

Lai gan pašreizējā mājas īpašniece nevēlējās runāt kameras priekšā pēc postošā ugunsgrēka, sieviete stāsta, ka māju iegādājusies pirms aptuveni diviem gadiem. Brīdī, kad liesmas pārņēma mājas otro stāvu, viņa ar dēlu bija mājās divatā un tieši viņas dēls izdzirdēja dīvainu krakšķi - izrādījās, ka troksnis nācis no šīfera jumta.

Pēc sievietes teiktā, liesmas izplatījušās ļoti strauji, īsā laikā aptverot visu dzīvojamo telpu. Sarunas beigās viņa neslēpj, ka zina par līdzīgiem gadījumiem, kad cilvēki vienā mirklī palikuši bez pajumtes, taču nekad nav paredzējusi, ka liesmas varētu iznīcināt viņu pašu māju.

"Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Raunas pagastu, kur aizdegusies divstāvu dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru platībā un tai piegulošā lapene 10 kvadrātmetru platībā. Darbi uz vietas noslēdzās šorīt plkst. 6.00 no rīta," saka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.