foto: Ropažu novada pašvaldības policija
Gulbenē valsts karogu „izrotā” ar atkritumu maisu, Olainē „sabrauc” puķu dobi, Dreilņos zagļi iestieg dubļos: kriminālā province
Dreiliņu pusē kādu zagļu kompāniju izdevās aizturēt tādēļ, ka viņi nakts laikā nepārliecinājās par to, ka kartēs iezīmētais ceļš ir izbraucams – tas bija pārāk dubļains.
112
2024. gada 3. aprīlis, 10:27

Gulbenē valsts karogu „izrotā” ar atkritumu maisu, Olainē „sabrauc” puķu dobi, Dreilņos zagļi iestieg dubļos: kriminālā province

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Gulbenē dienā, kad atminējāmies 1949. gada 25. martā uz Sibīriju izsūtītos, Gulbenes centrā pie nama, kurā atrodas veikals „Maxima”, namapsaimniekotājs izdomāja valsts karogu noformēt ar „inovatīvu” sēru lenti – polietilēna atkritumu maisa strēmeli. Jelgavas novadā nesmukumus atklājis pavasaris, kas parādījis daudzas mēslaines gan grāvmalās, gan daudzdzīvokļu ēku durvju priekšā.

Toties Pierīgā – Dreiliņos no nepatikšanām nav izdevies izbēgt kādai recidīvistu kompānijai, kura ar narkotikām kabatām un lauzni bagāžniekā, pēc visa spriežot, devās kādu aplaupīt, bet iestiga ceļa dubļos. Nelāgs brauciens iznāca arī kādam fūres vadītājam Olainē – viņš „sabrauca” puķu dobi pilsētas centra rotācijas aplī un par to tika pie soda naudas.

Olaines centrā izbraukā puķu dobi

foto: Olaines novada pašvaldība
Olaines vietvara palielījusies, ka tās pašvaldības policijai izdevies notvert fūres vadītāju, kurš sabojājis puķu dobi pilsētas centra rotācijas aplī.

Zaļajā ceturtdienā Olaines novada pašvaldība savā “Facebook” kontā palielījusies: “28. martā pulksten 11:53 smagā automašīna DAF sakabē ar puspiekabi sabojājusi puķu dobi Olaines centra rotācijas aplī. Pateicoties Pašvaldības policijas operatīvai rīcībai, vainīgais ir atrasts un tiks saukts pie atbildības.

Pateicamies Pašvaldības policijas darbiniekiem par operatīvu rīcību un aicinām izturēties saudzīgi pret infrastruktūru Olaines novadā!”

Savukārt interneta komentētāji šajā municipāļu rīcībā nekādu dižo varonību gan nav saskatījuši. Lūk, pāris komentāru:

Inga Rivča: “Uz ceļa ceļa segums jāklāj, nevis puķu dobes jāstāda. Izklāj malas ar bruģi un norobežo, nevis puķes uz ceļa sastāda! Šķiet reti kurā rotācijas aplī, arī apgriešanās un pagriešanās vietās, nav kāda nobraukta vai izbraukta mala. Vai vainīgos meklē? Kas jādara, ja gadās nobraukt pa apmali vai puķu dobi ar piekabes vai puspiekabes riteņiem? Vai uz ceļa būtu jāierīko puķu dobes?”

Daiga Siliņa: “Galvenais sodīt. Tas, ka apļi stipri par mazu uztaisīti un nav izbraucami ar fūri nevienu neinteresē.”

Pavasaris Jelgavas novadā atklāj nesmukumu

Nepievilcīgās izgāztuves Jelgavas novadā

Iestājoties pavasarim un nokūstot sniegam, varam priecāties ne tikai par dabas atmodu, bet arī šausmināties par piemēsloto vidi, ko mums ...

gallery icon

Kā vienmēr, iestājoties pavasarim un nokūstot sniegam, varam priecāties ne tikai par dabas atmodu, bet arī šausmināties par piemēsloto vidi, ko mums visā “krāšņumā” atstājusi aizejošā Ziemas māte, paņemot līdzi savu balto sniega seģeni. Šādu nepievilcīgu ainu atklājusi Jelgavas novada pašvaldība, publicējot cilvēku radīto briesmu darbu fotogrāfijas. Vietvara vēsta: “Ik pavasari, nokūstot sniegam, Jelgavas novada pagastos atklājas piemēslotas teritorijas, mežmalas un grāvji.”

Tā Jaunsvirlaukas pagastā pie Lielupes aizsargdambja atkal radusies izgāztuve, kuru pagasta pārvaldes darbinieki jau sakopuši. Bet Brankās pavasaris atklājis atkritumus Spartaka ielā un pie Džammu dīķa, kur 13.aprīlī ir plānots organizēt talku, lai sakoptu šo teritoriju.

Toties Vilcē zemnieku saimniecība “Valneri” ir pieņēmusi deju kolektīva “Medaga” izaicinājumu “Izstaigāsim un sakopsim Vilces ceļus” un no atkritumiem atbrīvojusi Vilces pagasta ceļu posmu septiņus kilometru garumā.

Parka sakopšanas darbi jāveic arī Sesavas pagasta Bērzvircavā. Bet Lielplatonē zem daudzdzīvokļu māju logiem Birzes ielā 2B Ziemassvētku eglītes, un Alejas ielā 19 un 21 lapu, zaru un zemes kaudzes jau otro gadu gaida iedzīvotājus, kas sakoptu teritoriju. Savukārt Kalnciema iedzīvotāji spītīgi turpina lielgabarīta atkritumus kraut kaudzēs pie daudzdzīvokļu māju atkritumu urnām, ignorējot kārtību.

Dreiliņos dubļos iestieg zagļi-recidīvisti ar narkotikām

foto: Ropažu novada pašvaldības policija
Dreiliņos laupītāji pēc tam, kad viņu automašīnu iestiga dubļos, parādoties policijai, no sava “darbarīka” centās atbrīvoties, to iesviežot dubļos.

Ropažu novada pašvaldības policija vēsta, ka tā aizturējusi laupītājus ar narkotikām un lauzni, no kura viņi centušies atbrīvoties, to iemetot dubļos. Recidīvistus izdevies notvert patiecoties ceļa sliktajam stāvoklim – viņu mašīna iestiga dubļos. Pašvaldības kārtības sargi informē, ka saņēmuši informāciju no kāda iedzīvotāja, ka netālu no viņa īpašuma Dreiliņu ciemā vēlā nakts stundā atrodas aizdomīga automašīna ar vairākām personām tajā.

“Operatīvi reaģējot uz saņemto informāciju, policijas darbinieki konstatēja dubļos iegrimušu automašīnu “Audi” pie kuras atradās vairākas personas. Blakus automašīnai bija dubļos iemests metāla lauznis.

Veicot datu pārbaudi, noskaidrots, ka personas iepriekš sodītas par zādzībām, kā arī automašīnā pamanītas, iespējams, narkotiskās vielas, ka rezultātā personas aizturētas.”

Gulbenē valsts karogu „noformē” ar atkritumu maisu

foto: Alamy Stock Photo/ Vida Press
* Gulbenē kāds namsaimnieks valsts karoga sēru noformējumā izlīdzējās ar melna atkrituma maisa strēmeli.

Gulbenes laikraksts „Dzirkstele” raksta, ka pagājušās nedēļas sākumā pilsētniekus nepatīkami pārsteidzis kāds pilsētas centrā esošā nama (Rīgas iela 41) apsaimniekotājs, kurš pie valsts sarkanbaltsarkanā karoga, kad pieminējām uz Sibīriju 1949. gada 25. martā izvestos tautiešus, sēru lentes vietā piesēja, pēc visa spriežot, melna polietilēna atkritumu maisa strēmeli.

Jāteic, ka šajā ēkā it nebūt nedzīvo cilvēki, kuriem nav rocības un viņi izlīdzas ar to, kas gadās pa rokai – šajā namā atrodas veikals „Maxima”.

Gulbenes pašvaldības policijas priekšnieks Mārtiņš Didrihsons-Linards „Dzirkstelei” pastāstīja: „Noskaidrojām atbildīgo personu, kas izkāra karogu. Cilvēks atzina, ka tā ir izdarījis, un sabijās. Lente nebija īsti pareizā. Tā bija melna polietilēna plēves lente. Tā ir klaja necieņas izrādīšana pret karogu. Tiks uzsākts process un sūtīta lieta uz administratīvo komisiju soda piemērošanai. Sods ir no 10 līdz 700 eiro – lai komisija vērtē! Es personiski uzskatu, ka nav pareizi pie karoga sēru noformējumā izmantot melnu polietilēna plēves lenti. Par to, kas saistīts ar karogu, tomēr ir jādomā! Nav tā, ka paņēmu, kāda lente pagadās, un piesienu. Tas ir karogs! Teicām, lai karogs būtu noņemts, un uzreiz tas arī tika izdarīts.”