foto: Publicitātes foto
FOTO: paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti un speciālbalvu ieguvēji
LALIGABA balva
Kultūra
2024. gada 28. marts, 18:05

FOTO: paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti un speciālbalvu ieguvēji

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Nosaukti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti un speciālbalvu ieguvēji. Šī gada balvu nominanti saņems ne tikai uz pusi lielākas naudas prēmijas, bet arī būs pirmie, kas savā īpašumā iegūs jaunā dizaina balvas.

Mūža balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā saņems dzejniece, prozaiķe un tulkotāja Margita Gūtmane. 

Speciālbalvas saņems dzejnieks un tulkotājs Contrs (Marguss Konnula) par latviešu literatūras tulkošanu un popularizēšanu Igaunijā, kā arī Ronalds Briedis par kultūras izglītības programmas "Literārā Akadēmija" vadīšanu 20 gadu garumā. 

Tāpat šīgada laureāti būs pirmie, kas saņems Dāniela Šatalova veidotas jaunā dizaina balvas, kurām piemīt ne tikai idejiska, bet arī funkcionāla īpašība – tās ir lietojamas kā grāmatas statīvs.

Apbalvošanas ceremonija notiks 30. aprīlī Āgenskalna tirgū. Pirms laureātu apbalvošanas ceremonijas notiks nominantu lasījumi. 11. aprīlī plkst. 18.30 mākslas centrā "Noass", savukārt 18. aprīlī turpat norisināsies prozas tekstu lasījumi.

Latvijas Literatūras 2024. gada balvas nominanti un speciālbalvu ieguvēji

Nosaukti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti un speciālbalvu ieguvēji.

gallery icon

Balvu organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība, atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Jelgavas tipogrāfija.  

2023./2024. gada LALIGABA ekspertu komisijā darbojas tās priekšsēdētāja, rakstniece Ieva Melgalve, kultūras žurnāliste Undīne Adamaite, dzejnieks, atdzejotājs un mūziķis Pēteris Draguns, literatūrzinātniece un pētniece Madara Āriņa (Eversone), dzejniece un publiciste Ligija Purinaša, rakstnieks Osvalds Zebris, tulkotājs, atdzejotājs un publicists Ilmārs Zvirgzds.