112
2024. gada 26. marts, 14:18

VIDEO: mašīna pārvēršas metāla kaudzē pēc tam, kad to Bērzupē notriec vilciens; mašīnists redzēja šoferi, taču tas nelīdzēja

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Svētdien, 24. martā, uz dzelzceļa pārbrauktuves Bērzupē avarēja automašīna. "Toyota" vadītājs nepārliecinājās par drošību pirms ceļu šķērsošanas, bet vilciena mašīnistam nebija izredžu izvairīties no sadursmes, ziņo raidījums "Degpunktā".

Bērzupes ciema iedzīvotāji ļoti piesardzīgi šķērso vietējo dzelzceļa pārbrauktuvi, jo šeit pārāk bieži ir vērojamas nopietnas avārijas. "Pārbrauktuve ir bīstama. No Rīgas puses kalns, daudzi nepagūst aptvert, ka ir jābremzē," saka vietējā iedzīvotāja.

Puspiecos pēcpusdienā "Toyota" vadītājs nepievērsa uzmanību ne pārbrauktuvei, ne luksoforam, kas brīdināja par tuvojošos vilcienu. Braucot ar ātrumu gandrīz 90 kilometri stundā, mašīnists nespēja pietiekami ātri nobremzēt.

Neviens no vilciena 60 pasažieriem sadursmes rezultātā nav cietis, sastāvs Liepājā ieradies ar 70 minūšu nokavēšanos.

Policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc automašīnas vadītājs nav ievērojis ceļu satiksmes noteikumus, pakļaujot briesmām sevi un apkārtējos. Vietējie iedzīvotāji gan vainīgos nemeklē un izsaka līdzjūtību.