foto: Gatis Dieziņš (Jaunsardzes un informācijas centrs). Aizsardzības ministrijas arhīvs
Latvijā ierodas Kanādas bruņoto spēku militārā tehnika un ekipējums
2017. gada 6.maijā Rīgā ierodas Kanādas bruņoto spēku tehnika un ekipējums, lai atbalstītu Kanādas vadītās daudznacionālās bataljona lieluma kaujas grupas ierašanos, kas gaidāma šā gada jūnijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros.Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri un Kanādas bruņoto spēku karavīri abu valstu Pārvietošanas un koordinācijas centra karavīru vadībā veic ekipējuma, loģistikas un komunikāciju sistēmu, kaujas atbalsta tehnikas un vieglās kaujas bruņumašīnu izkraušanu.
Sabiedrība
2024. gada 22. marts, 19:02

Latvijā ierodas Kanādas bruņoto spēku militārā tehnika un ekipējums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 23. martā, Rīgas ostā ierodas Kanādas bruņoto spēku militārā tehnika un ekipējums, lai pastiprinātu sabiedroto militārās spējas un klātbūtni Latvijā, informē Aizsardzības ministrija.

Kanāda ir vadošā valsts Latvijā izvietotajai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai, ko pašlaik veido ap 1900 no 11 valstīm: Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Ziemeļmaķedonijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Kanādas.

2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija. 2024. gadā aprit septiņi gadi, kopš NATO paplašinātās klātbūtnes dalībvalstis un to karavīri ir veicinājuši un stiprinājuši Latvijas valsts iedzīvotāju drošību.

Ikdienā sabiedroto karavīri kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piedalās militārajās mācībās, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.     

2022. gadā tika parakstīta vienošanās starp Latvijas un Kanādas aizsardzības ministriem par turpmāku Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas attīstību līdz brigādes līmenim. Vienošanās paredz pakāpenisku pastāvīgi izvietoto sabiedroto spēku pieaugumu Latvijā.

Iedzīvotāju ievērībai!

Militārā tehnika un ekipējums no 23. līdz 25. martam tiks nogādāts no Rīgas ostas Ādažu militārajā bāzē.

Tehnikas pārvietošanas laikā var būt novērojami īslaicīgi satiksmes kustības ierobežojumi.

Aizsardzības ministrija pateicas iedzīvotajiem par sapratni un atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā.