Sabiedrība
2024. gada 20. marts, 15:11

FOTO un VIDEO: Ukrainas atbalsta kampaņā “Brīvības putni” izrādīti kamikadzes droni "Strazds"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lietuvas Pakrojas muiža kopā ar Lietuvas nevalstisko organizāciju "Stipri kopā" sākuši jaunu Ukrainas atbalsta kampaņu “Brīvības putni”. Par visiem saziedotajiem līdzekļiem Lietuva iegādāsies Ukrainai kamikadzes dronus "Strazds".

Akcijas ietvaros tika radīti vairāki simti krāsaino putnu būru, ko veidoja un apgleznoja Lietuvas, Latvijas un Ukrainas mākslinieki, sabiedrībā pazīstamas personības, skolas, bērnudārzi, dažādas kopienas un organizācijas. 

Putnu būri tālāk tiks tirgoti izsolēs, visu iekasēto naudu nododot organizācijai "Stipri kopā", lai iegādātu Ukrainai kamikadzes dronu "Strazds". Šie droni spēj nolidot trīs kilometrus, līdzi nesot trīs kilogramu svaru. Šādi droni Ukrainā ir ļoti pieprasīti, un viens maksā aptuveni 700 eiro.

Lietuva un Latvija apvienojas Ukrainas atbalsta kampaņā “Brīvības putni”

Lietuvas Pakrojas muiža kopā ar Lietuvas nevalstisko organizāciju "Stipri kopā" sākuši jaunu Ukrainas atbalsta kampaņu “Brīvības putni”. Putnu būri tālāk tiks ...

gallery icon

Akcijā piedalījās arī vairākas pašmāju slavenības kā Andrejs Osokins, Andris Bulis, "Dagamba" mūziķi, Evilena Protektore, Jānis Ikaunieks, Katrīna Gupalo, Lauris Reiniks, Māris Verpakovskis, Olga Rajecka, Rēzija Kalniņa, Samanta Tīna, grupa "Sudden Lights" un "Tautumeitas", 3x3 basketbola olimpiskā komanda un citi.

Tāpat akcijas organizatori trešdien, 20. martā, iepazīstināja medijus ar droniem, kas tiks iegādāti un nosūtīti Ukrainai par akcijas ietvaros iegūtiem līdzekļiem, kā arī ar jau gataviem Latvijas slavenību apgleznotajiem putnu būriem. 

Pasākums sākās plkst. 14.00 un to vadīja latviešu aktieris Andris Bulis.