112
2024. gada 16. marts, 13:05

Leģionāru atceres gājiena noslēgumā policija aizturējusi skandalozo "Z" patrioti Jeļenu Kreili

Jauns.lv

Sestdien, 16. martā leģionāru atceres gājiena beigās Valsts policija pie Brīvības pieminekļa aizturēja un no notikumu vietas aizveda skandalozo "Z" patrioti Jeļenu Kreili.

Šodien pie Brīvības pieminekļa bija ieradusies bēdīgi slavenā "Z" patriote Jeļena Kreile. Brūnā ādas mētelī tērptā sievete ar nicinošu skatienu novēroja leģionāru atceres dienas gājiena dalībniekus. Vēlāk policija pieņēma lēmumu sievieti aizturēt un nogādāt drošības iestādē.

Jeļena Kreile jau kopš kara pirmajām dienām izpelnījās bēdīgu slavu ar "Z" burtiem uz drānām un Krievijas karodziņiem pie mājokļa. Krievijas propagandas medijos šobrīd šī tiesās ierautā rīdziniece ir teju vai mocekļa statusā.

foto: Juris Rozenbergs
Policisti aizstur "Z" patrioti Jeļenu Kreili.

Jeļena Kreile no "Z" burta un Krievijas valsts simbolikas neatteicās pat dienās, kad pasaule uzzināja par Bučas slaktiņu un citām zvērībām.

Arī vēlāk šī Torņkalna iemītniece lepni demonstrēja šādu simboliku gan uz sevis, gan savā mājoklī – ar skatu uz ielu.

Valsts policija 16. martā pie Brīvības pieminekļa aiztur Jeļenu Kreili

Sestdien, 16. martā, Rīgā noritēja ikgadējais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" rīkotais leģionāru atceres gājiens, kurā cilvēku devās Otrajā pasaules karā ...

gallery icon

Šogad janvārī Kreiles atbalstītāji sociālajos tīklos, daloties ar fotogrāfijām, stāsta, ka kādā no svētku naktīm sievietes virtuves logā (kurš izrotāts ar Krievijas un Latvijas simboliku) iesviests ķieģelis, it kā trāpot arī viņai pašai.

Pie notikušā tiek vainoti "Latvijā pie varas esošie nacisti".

Jauns.lv vērsās Valsts policijā (VP), lūdzot informēt, vai svētku periodā Torņkalnā ir saņemts šāds izsaukums un fiksēts šāds incidents.

VP neminot nevienas personas vārdu, uzvārdu, apstiprināja, ka šāds notikums Rīgā, Torņakalnā, 8. janvārī ir reģistrēts. Šobrīd notiekot pārbaude.

Pērn rudenī citā krimināllietā Rīgas pilsētas tiesa Kreilei par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kreile daudzkārt konstatēta publiskās vietās un publiskos pasākumos, nēsājot pleca somu ar simbolu "Z", kas Krievijas propagandas resursos tiek izmantots kā atbalsta simbols Krievijas sāktajai karadarbībai Ukrainā.

Tāpat persona pie Krievijas vēstniecības Rīgā pauda atbalstu agresorvalstij laikā, kad tur norisinājās pret Krievijas sākto karu Ukrainā vērsta protesta akcija. Persona regulāri veikusi arī citas provokatīvas darbības, kas vērstas uz Krievijas agresijas slavināšanu un attaisnošanu.

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" iepriekš vēstīja, ka Kreile ir mājsaimniece, kura dzimusi un augusi Latvijā, bet latviski zinot pāris vārdu. Protestētāja viņā esot pamodusies Covid-19 pandēmijas laikā, kad ieejai veikalā vajadzēja vakcinācijas sertifikātu. Tad arī sākušās pirmās saķeršanās ar likumsargiem, kas kulminēja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Sieviete žurnālistiem atkārtojusi, ka neiestājas ne par karu, ne par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, bet no viņas nav bijis iespējams iegūt atbildi, kas notiek Ukrainā. Tas nekādi neesot saistīts ar pret viņu sāktajām lietām. Vainu nevienā no lietām Kreile neatzīstot, bet vēršanās pret viņu notiekot, jo "ļaunie spēki vēršas pret labajiem, tie ir dēmoni".

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiek Otrajā pasaules karā kritušo latviešu leģionāru piemiņas gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.

Cilvēki Rīgā dodas leģionāru piemiņas gājienā un noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

Sestdien, 16. martā, Rīgā noritēja ikgadējais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" rīkotais leģionāru atceres gājiens, kurā vairāki simti cilvēku devās Otrajā ...

gallery icon

Drošību uzraudzīja prāvi policijas spēki, tostarp Speciālo uzdevumu bataljonu policisti, un, virs Vecrīgas lidinājās robežsardzes helikopters. Atceres pasākumā vairāki simti cilvēku devās gājienā no Rīgas svētā Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, šādi neoficiāli atzīmējot leģionāru piemiņas dienu.

Pēdējos gados piemiņas gājiena uzraudzīšanā helikopters netika izmantots.

Gājiena dalībnieki nesa Latvijas, Igaunijas un Ukrainas karogus, kā arī daļa no gājiena priekšpusē esošajiem dziedāja leģionāru piemiņas dziesmas.

Leģionāru piemiņas diena 16.martā ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.