foto: Valsts policija
FOTO: policija Cēsu pusē aiztur narkotiku izplatītājus un atsavina šaujamieroci
Aizdomās turētās personas narkotiskās vielas realizēja Cēsu pilsētas un tuvākās apkaimes iedzīvotājiem.
Novadu ziņas
2024. gada 15. marts, 11:07

FOTO: policija Cēsu pusē aiztur narkotiku izplatītājus un atsavina šaujamieroci

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Par narkotisko vielu realizāciju Cēsu apkārtnē Valsts policija (VP) sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona 5. rotas amatpersonām aizturējusi divas personas, konfiscējot dažāda veida narkotikas un šaujamieroci.

Pirmdien, 11. martā, veicot izmeklēšanu iepriekš uzsāktā kriminālprocesā, likumsargi aizdomās par narkotisko vielu realizāciju aizturēja divas personas, 1961. gadā dzimušu vīrieti un 1976. gadā dzimušu sievieti, kā arī konfiscēja dažāda veida narkotikas, informē policijā.

foto: Valsts policija

Veicot sankcionētu kratīšanu aizturētā vīrieša automašīnā, kā arī dzīvesvietā kopumā tika izņemti aptuveni 300 grami amfetamīna, 300 grami marihuānas, 16 grami kokaīna un 0.8 litri butiralaktons un 300 grami MDMA kristāls. Tāpat kratīšanas laikā tika izņemts nereģistrēts šaujamierocis ar munīciju.

foto: Valsts policija

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Pašreizējā informācija liecina, ka aizdomās turētās personas narkotiskās vielas realizēja Cēsu pilsētas un tuvākās apkaimes iedzīvotājiem. Aizturētās personas iepriekš nebija nonākušas policijas redzes lokā.

foto: Valsts policija

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 253.1 panta otrās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi personu grupa, kā arī reģistrēts atsevišķs noziedzīgs nodarījums pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas par šaujamieroča un munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

foto: Valsts policija