foto: Evija Trifanova/LETA
Par JVLMA pasniedzēja iespējamo uzmākšanos studentēm uzsākta resoriskā pārbaude
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar kultūras ministri, kurā pārrunāja JVLMA padomes atbildību un tālāko rīcības plānu saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem JVLMA.
Sabiedrība
2024. gada 12. marts, 16:32

Par JVLMA pasniedzēja iespējamo uzmākšanos studentēm uzsākta resoriskā pārbaude

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Par JVLMA pasniedzēja iespējamo uzmākšanos studentēm uzsākta resoriskā pārbaude.

Pēc akadēmijas rektora Guntara Prāņa iesnieguma, Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldē sākta resoriskā pārbaude par JVLMA pasniedzēja iespējamo uzmākšanos studentēm.

Ja ziņas satur informāciju par likuma pārkāpumu, kura atklāšanai nav nepieciešams pielietot kriminālprocesa līdzekļus un metodes, tās nosūta resoriskās pārbaudes veikšanai kompetentai iestādei. Ar resorisko pārbaudi saprot valsts iestādes veiktu pārbaudi attiecībā uz iespējamu likuma pārkāpumu, izmantojot iestādes darbību regulējošajā likumā noteiktās pilnvaras, kas nav kriminālprocesuālās pilnvaras, teikts Kriminālprocesa likumā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka LTV raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

"Kultūršoka" rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.